• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2008., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

31.01.2008., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar ārlietu ministru

 

30.janvārī Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti izbraukuma sēdē Ārlietu ministrijā pārrunāja Lisabonas līguma (Eiropas Savienības Reformu līguma) ratifikācijas gaitu un tā ietekmi uz Eiropas Savienības nākotni.

Komisiju deputāti un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš sprieda, ka Saeima Lisabonas līgumu varētu ratificēt līdz pavasara sesijas beigām. Tikšanās laikā tika uzsvērta nepieciešamība informēt sabiedrību par svarīgākajām izmaiņām pēc Lisabonas līguma ratifikācijas, tostarp ministrs norādīja uz Ārlietu ministrijas gatavību aktīvi sadarboties ar plašsaziņas līdzekļiem. Deputāti uzsvēra, ka būtu labi, ja Latvija ierindotos starp pirmajām desmit valstīm, kas ratificētu līgumu, tādējādi apliecinot, ka valsts orientējas uz Eiropu.

Savukārt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle kā svarīgāko uzdevumu akcentēja Lisabonas līguma praktisko īstenošanu, vēršot uzmanību uz administratīvās un intelektuālās kapacitātes, kā arī pilsoniskās sabiedrības aktivitātes trūkumu, kas varētu kavēt parlamentu pilnībā izmantot līguma sniegtās iespējas.

M.Riekstiņš informēja, ka tuvākajā laikā Lisabonas līguma ratifikācijai nepieciešamie dokumenti tiks iesniegti Saeimā. Viņš arī pavēstīja par līguma ratifikācijas gaitu citās ES dalībvalstīs, norādot, ka vienīgi Īrijā ir paredzēts referendums par šo jautājumu.

Deputāti ar Ārlietu ministrijas pārstāvjiem pārrunāja arī situāciju Rietumbalkānos, uzverot, ka būtiska nozīme reģionā būs Serbijas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātam. Deputāti izrādīja interesi par Latvijas ieguldījumu potenciālajā Eiropas Savienības misijā Kosovā. Ārlietu ministrs izteica pārliecību, ka Latvijai jābūt pārstāvētai šajā Eiropas Savienības svarīgākajā misijā un informēja par plāniem nosūtīt Latvijas civilos pārstāvjus.

Tikšanās noslēgumā deputāti iepazinās ar atjaunotajām vēsturiskajām Ārlietu ministrijas telpām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!