• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2008., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku

Vēl šajā numurā

31.01.2008., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā

 

29.janvārī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, izvērtējot iesniegtos priekšlikumus, sāka darbu pie likumprojekta “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” sagatavošanas izskatīšanai 2.lasījumā.

Komisija atbalstīja priekšlikumus, kas nosaka, ka kalendārā gada laikā partijas biedra kopējās iemaksas biedru naudas un dāvinājumu (ziedojumu) veidā nedrīkst pārsniegt 100 minimālās mēnešalgas un ka fiziskā persona var izdarīt dāvinājumu (ziedojumu) vienai politiskajai organizācijai (partijai) par summu, kas nepārsniedz 100 minimālās mēnešalgas. Tāpat arī tika atbalstīts priekšlikums, ka politiskā organizācija (partija) informāciju par šo ziedojumu publicē internetā piecpadsmit dienu laikā Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. Komisijas atbalstu guva priekšlikums, kas paredz organizācijas (partijas) ikgadējo finansiālās darbības deklarāciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam katru gadu iesniegt līdz 1.aprīlim. Tika atbalstīts arī priekšlikums, kas nosaka, ka priekšvēlēšanu periods ir no 120 līdz 50 dienĀM pirms vēlēšanām.

Komisijas sēdē deputāti sprieda un diskutēja arī par priekšvēlēšanu perioda izdevumu deklarācijas un paziņojuma par plānotajiem vēlēšanu izdevumiem saturu un lietderību.

Deputāti nolēma turpināt izskatīt priekšlikumus komisijas sēdē pēc divām nedēļām, uz to uzaicinot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvjus, kā arī lūgt Juridisko biroju precizēt vairāku priekšlikumu redakciju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!