• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Pieņemot jauno tiesnešu svinīgos zvērestus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2008., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.01.2008., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Pieņemot jauno tiesnešu svinīgos zvērestus

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 30.janvārī pieņēma desmit tiesnešu svinīgos zvērestus.

Uzrunājot tiesnešus, Valsts prezidents sacīja: “Šodien, uzliekot amata ķēdi, jūs saņemat uzrunu “godība” – un tā jūs uzrunās līdz jūsu darba mūža beigām, ja godam nēsāsit šo ķēdi. Tā uzliek ne tikai godu, bet arī pienākumu spriest neatkarīgu, kompetentu un taisnīgu tiesu Latvijas Republikas vārdā, un tieši to jūs šodien zvērējāt darīt. Šodien daudz diskutējam par tiesiskumu un tiesisku valsti. Es gribu teikt, ka tiesiskas valsts pamats ir taisnīga tiesa un jūs, tiesneši. Tas, cik stipra būs cilvēku ticība mūsu valstij, daudzējādā ziņā atkarīgs tieši no jums, no jūsu darba un no tā, kā pildīsit šodien doto zvērestu katrā tiesas procesā, rūpīgi raugoties, lai spriedumi būtu samērīgi ar nodarījumu, lai to saprastu gan prasītājs, gan atbildētājs tiesā. Tad mēs zināsim, ka mums ir taisnīga tiesa, mums ir tiesiska valsts. Jūsu godības, es esmu pārliecināts, ka jūs to spējat. Vēlu veiksmi jūsu darbā.”

Svinīgo tiesneša zvērestu vakar nodeva Augstākās tiesas tiesnesis Jānis Neimanis, Balvu rajona tiesas tiesnesis Aivars Garais, Bauskas rajona tiesas tiesnese Irina Bogdanova, Gulbenes rajona tiesas tiesnese Maija Dziedātāja, Liepājas tiesas tiesnese Inga Kadeģe, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnesis Rinalds Silakalns, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnese Guna Krieviņa, Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesis Viktors Prudņikovs, Administratīvās rajona tiesas tiesneses Agnese Lešinska un Aija Zaķīte.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!