• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Moldovas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2008., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Tiekoties ar Latvijas Izglītības vadītāju asociāciju

Vēl šajā numurā

01.02.2008., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Moldovas vēstnieku

 

30.janvārī ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards tikās ar Moldovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Eduardu Meļņiku.

Ekonomikas ministrs uzsvēra pozitīvās starpvalstu attiecības un pieaugošos tirdzniecības apjomus. Uzskatām, ka pastāv liels divpusējo ekonomisko attiecību paplašināšanās potenciāls. Tāpēc, lai veicinātu un paplašinātu divpusējo sadarbību, puses vienojās iespējami drīz rīkot Latvijas un Moldovas starpvaldību komisijas sēdi ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos.

K.Gerhards rosināja Moldovas pusi rīkot pirmo Starpvaldību komisijas sēdi jau šā gada vidū Kišiņevā. Paralēli tiek plānota arī Latvijas–Moldovas Tūrisma apvienotā komitejas sēde.

Moldovas vēstnieks izteica atzinību par Latvijas straujo ekonomisko attīstību. Ministrs pauda gatavību dalīties pieredzē ar Moldovas kolēģiem tautsaimniecības reformu izstrādē un realizācijā.

2007.gada pirmajos vienpadsmit mēnešos salīdzinājumā ar 2006.gada tādu pašu laika periodu gan imports, gan eksports ar Moldovu ir palielinājies aptuveni par 8%. Latvija uz Moldovu visvairāk eksportē mašīnas, mehānismus un elektriskās iekārtas, visvairāk no Moldovas tiek iepirkti pārtikas rūpniecības produkti. 2007.gada nogalē pēc ārējās tirdzniecības apgrozījuma apjoma Moldova bija 44.lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris – 10,8 milj. eiro (eksports – 6,9 milj. eiro, imports – 3,9 milj. eiro).

2008.gada Latvijas Attīstības sadarbības politikas pamatnostādnēs un attīstības sadarbības politikas plānā Moldova ir noteikta kā viena no prioritārajām sadarbības valstīm.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!