• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 29. janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 1. februārī

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 29. janvārī

 

Budžeta un finanšu (nodokļu)
komisija:

– atbalstīja virzīšanai izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par A.Ruseļa apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” (Nr.581/Lp9).

 

Juridiskā komisija:

– nolēma sagatavot iesniegšanai izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Grozījumi Fizisko personu datu aizsardzības likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”” (Nr.594/Lp9);

– atlika likumprojekta “Grozījums likumā “Par tiesu varu”” (Nr.505/Lp9) izskatīšanu 2.lasījumam līdz papildu informācijas saņemšanai.

 

Apakškomisija darbam ar Tiesu
iekārtas likumu:

– strādāja ar likumprojekta “Tiesu iekārtas likums” (Nr.67/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu
komisija izbraukuma sēdē:

– Nacionālajā radio un televīzijas padomē uzklausīja padomes priekšsēdētāja vietnieces D.Bucenieces informāciju par līdzšinējo padomes darbu Radio un televīzijas likumprojekta izstrādē un pārrunāja kopīgo sadarbību likumprojekta apspriešanas gaitā.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– uzklausīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānes I.Brikšes informāciju par Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes darbu, problēmām žurnālistu sagatavošanā un jauno speciālistu kvalitātes pilnveidošanas jautājumiem.

 

Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija:

– uzklausīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietnieka, Zināšanu un inovācijas sistēmas departamenta “ZINIS” direktora M.Ēlerta prezentāciju par inovatīvās uzņēmējdarbības veicināšanu un atbalsta iespējām.

 

Sporta apakškomisija:

– uzklausīja Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Boksa federācijas pārstāvju informāciju par Latvijas bokseru iespējamu dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izbraukuma sēdē:

– uzklausīja Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieka J.Kiukucāna, Militārās policijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvju informāciju par Militārās policijas darbu militārās disciplīnas un likumības nodrošināšanā un Militārās policijas vienību sagatavošanā dalībai NATO ātrās reaģēšanas spēkos un Eiropas Savienības kaujas grupā, kā arī iepazinās ar Militārās policijas bāzi.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” (Nr.212/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Tautsaimniecības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” (Nr.583/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam kā steidzamam;

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Komerclikumā” (Nr.535/Lp9) sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Enerģētikas apakškomisija:

– uzklausīja valsts akciju sabiedrības “Latvenergo”, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvju informāciju par elektroenerģijas tarifu paaugstināšanas pamatojumu.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– nolēma nevirzīt izskatīšanai Saeimā 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Aizsargjoslu likumā” (Nr.555/Lp9);

– nolēma iesniegt izskatīšanai Saeimā alternatīvu likumprojektu “Grozījumi Aizsargjoslu likumā” un lūgt Saeimas Prezidiju tam piešķirt steidzamību.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– skatīja biedrības “Latvijas iedzīvotāju apvienība” iesniegtos priekšlikumus pensiju sistēmas pilnveidošanai;

– nolēma izveidot apakškomisiju par risinājumiem pensiju sistēmas pilnveidošanā.

 

Sociālo un darba lietu komisijas un Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas kopīgā sēdē:

– uzklausīja Labklājības ministrijas, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas un nodibinājuma “Centrs Dardedze” pārstāvju informāciju par sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu institūcijās vardarbībā cietušajiem bērniem un nolēma šo jautājumu skatīt atkārtoti Sociālo un darba lietu komisijā un Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijā.

 

Sabiedrības veselības apakškomisija:

– apstiprināja apakškomisijas darba plānu ziemas sesijā.

 

Nodarbinātības apakškomisija:

– uzklausīja Labklājības ministrijas, Nodarbinātības valsts aģentūras, Valsts darba inspekcijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvju informāciju par situāciju viesstrādnieku nodarbinātībā un nolēma vērsties Sociālo un darba lietu komisijā ar nepieciešamību lūgt Ministru prezidentu virzīt izskatīšanai Ministru kabinetā Koncepciju par migrācijas politiku nodarbinātības kontekstā, kas paredz izvērtēt nepieciešamību veicināt trešo valstu pilsoņu uzņemšanu nodarbinātības nolūkā un izstrādāt iespējamos risinājumus darbaspēka piedāvājuma palielināšanai situācijā, ja tiek konstatēts būtisks darbaspēka trūkums, kas nelabvēlīgi ietekmē ekonomiskās izaugsmes tempus.

 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija:

– pieņēma zināšanai Iesniegumu biroja pārskatu par 2007.gadu.

 

Parlamentārās izmeklēšanas komisija sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā:

– tikās ar Juridiskās koledžas direktoru T.Jundzi.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!