• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Rīgas pašvaldības pieļautajiem pārkāpumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170342

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Rīgas pašvaldības pieļautajiem pārkāpumiem

 

Rīgas pašvaldība, saistošajos noteikumos nenorādot dokumentu kopumu, kas jāiesniedz, lai Rīgas dome varētu lemt par palīdzības sniegšanu personai, kura ar savu darbu devusi sevišķu ieguldījumu valsts vai pašvaldības labā, nav ievērojusi Valsts pārvaldes iekārtas likuma prasības par atklātību pret privātpersonu un sabiedrību.

Personas, kuras vēlas un ir tiesīgas saņemt palīdzību, īrējot pašvaldības dzīvojamo telpu, tiek iedalītas grupās un reģistrētas atsevišķos reģistros, tā veidojot vairākas rindas. Līdz ar to nav iespējams iegūt informāciju par personas faktisko vietu kopējā rindā.

Pieņemot lēmumus par dzīvojamo telpu izīrēšanas piedāvājumiem ārpus kārtas personām, kurām palīdzība nodrošināma vispārējā kārtībā, pašvaldība nav ievērojusi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteikto izīrējamo dzīvojamo telpu piedāvāšanas secību.

Likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteiktās prasības pašvaldība pārkāpusi, arī nosakot atšķirīgus kritērijus reģistrēto personu grupām, kurām piedāvāts saņemt palīdzību dzīvojamo telpu izīrēšanai.

Sniedzot neatliekamo palīdzību – izīrējot dzīvojamo telpu gadījumos, kad konstatēts, ka dzīvojamā telpa ir avārijas stāvoklī, nevis sagruvusi vai gājusi bojā –, pašvaldība nav ievērojusi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” noteikto kārtību.

Slēdzot beztermiņa īres līgumus par sociālo dzīvokļu īri, pašvaldība neievēro likumu “Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām”, kas nosaka, ka sociālā dzīvokļa īres līgumu noslēdz uz laiku, kas nav ilgāks par sešiem mēnešiem, un to atjauno, ja pēc līguma termiņa beigām īrnieks un viņa ģimenes locekļi nav zaudējuši tiesības īrēt sociālo dzīvokli.

Pašvaldībā nav izstrādātas procedūras, kas ļautu iegūt savlaicīgu un pilnīgu informāciju par pašvaldības rīcībā esošajām brīvajām dzīvojamajām telpām, kuras būtu iespējams izmantot palīdzības sniegšanai dzīvokļa jautājumu risināšanā.

Pēc veiktās likumības revīzijas Valsts kontrole (VK) ir izstrādājusi sešus ieteikumus Rīgas pilsētas pašvaldībai, kurus tā pēc VK aicinājuma ir apņēmusies ieviest līdz 2008.gada septembrim.

Revīzija veikta par laiku no 2006.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 31.martam.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!