• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par nodokļu politikas pilnveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 31.janvārī

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par nodokļu politikas pilnveidošanu

 

Finanšu ministrija (FM) diskusijās ar uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām ir saņēmusi daudz priekšlikumu nodokļu politikas pilnveidošanai. Tāpēc ministrija par vienu no saviem šā gada galvenajiem uzdevumiem uzskata nodokļu sistēmas pamatnostādņu izstrādi. Pamatnostādnes noteiks galvenos virzienus nodokļu sistēmas turpmākai attīstībai.

 

“Tiks izstrādāts arī jauns likums par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas vienkāršos nodokļu nomaksas procesu un veidos nodokļu iekasēšanu atbilstošu mūsdienu Latvijas ekonomiskajai situācijai, kā arī labāk saprotamu iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Savukārt pamatnostādnēs kopumā paredzēts veicināt uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, izmantojot dažādus efektīvus nodokļu politikas instrumentus,” norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Dāvids Tauriņš.

Pastāvot atšķirīgiem viedokļiem dažādās sabiedrības grupās, rūpīgi izsverams jautājums par dividenžu aplikšanu ar ienākuma nodokli – izmaiņas regulējumā ir veicamas tikai pēc ļoti pamatīgas analīzes.

 

“Daudzos gadījumos par Latvijas nodokļu sistēmu tiek saņemti dažādi savstarpēji izslēdzoši priekšlikumi, kuru vienlaicīga īstenošana nav praktiski iespējama,” paskaidro D.Tauriņš.

Tāpēc galīgais Finanšu ministrijas priekšlikums nodokļu politikas pilnveidošanai taps pēc šādu izmaiņu ieguvumu un zaudējumu vispusīgas analīzes.

Pie pamatnostādnēs risināmajiem jautājumiem darbs ir sācies finanšu ministra vadītajā darba grupā, strādājot pie priekšlikumu sagatavošanas makroekonomikas stabilizācijas plānam. Finanšu ministrija plāno pieaicināt šajā darbā arī nevalstiskās organizācijas, citas ministrijas un sabiedrības pārstāvjus. Šo jautājumu drīzumā plānots apspriest arī ar Starptautiskā valūtas fonda misiju, kas ieradīsies Latvijā februāra beigās.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!