• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Lietuvas, Igaunijas un Polijas kolēģiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Tiekoties ar Latvijas komercbanku vadītājiem

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Lietuvas, Igaunijas un Polijas kolēģiem

 

EKONOMIKA.JPG (15841 bytes)
Lai raksturotu savas valsts enerģētikas sektoru un apspriestu reģiona enerģētikas nozares kopējo attīstību, vakar, 4.februārī, Lietuvas Republikas galvaspilsētā Viļņā tikās (no labās) Latvijas ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, Lietuvas ekonomikas ministrs Vīts Navickis, Polijas ekonomikas ministrs Valdemars Pavlaks un Igaunijas ekonomikas un komunikāciju ministrs Juhans Partss
Foto: Lietuvos Rytas/A.F.I.

Vakar Viļņā tikās Latvijas ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, Lietuvas ekonomikas ministrs Vīts Navicks, Igaunijas ekonomisko lietu un komunikāciju ministrs Juhans Partss un Polijas ekonomikas ministrs Valdemars Pavlaks, lai pārrunātu dažādus ar enerģētikas politiku saistītus jautājumus.

Tikšanās laikā ministri raksturoja savas valsts enerģētikas sektoru un diskutēja par reģiona enerģētikas sektora kopējo attīstību. Tikšanās noslēgumā ministri parakstīja kopīgu komunikē, kurā vienojās par valstu aktivitāšu savstarpēju koordinēšanu un pieredzes apmaiņu, kā arī par regulāru Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas ekonomikas jomas ministru tikšanos organizēšanu.

Lietuvas pārstāvji iepazīstināja ar Ignalinas AES projekta līdzšinējo virzību, tai skaitā informēja par atomelektrostacijas likuma grozījumu pieņemšanu Lietuvas Seimā, kas vajadzīgi Baltijas valstu un Polijas kopīgās AES būvei nepieciešamās nacionālās investīciju kompānijas izveidei. Pēc šo grozījumu pieņemšanas Lietuvas valdība varēs sākt nacionālā investora LEO LT (“Lithuanian Electricity Organisation”) dibināšanas procedūru un pieaicināt arī trīs pārējās partneres – Latviju, Igauniju un Poliju.

Sarunas laikā ministri vēlreiz apliecināja, ka Ignalinas AES projekts ir būtisks visa Baltijas reģiona energoapgādē un ka valstis ir ieinteresētas tā tālākā virzībā. Ministri pauda cerību, ka tagad – pēc likuma pieņemšanas – Ignalinas AES projekta virzība paātrināsies. Ministri vienojās, ka aicinās savu valstu energokompānijas aktivizēt darbu pie projekta tālākās virzības, sākt gatavot sadarbības līguma projektu un līdz šā gada 1.jūlijam informēt savas valdības par sarunu gaitu un sasniegtajiem rezultātiem.

Vienlaikus ministri vienojās par ciešāku sadarbību Baltijas reģiona enerģētikas tirgus integrācijai Eiropas kopējā tirgū, aktīvāk strādājot pie dažādu starpsavienojumu izveides, kā pozitīvākos sadarbības piemērus minot Lietuvas–Polijas elektrības starpsavienojumu un sauszemes gāzesvada “Amber” (caur Baltijas valstīm un Poliju) projektu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!