• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties oficiālā vizītē Ukrainā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Lietuvas, Igaunijas un Polijas kolēģiem

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties oficiālā vizītē Ukrainā

 

No 31.janvāra līdz 1.februārim ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzturējās oficiālā vizītē Ukrainā, kur tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, tika pārrunāti divpusējo attiecību jautājumi, kā arī Ukrainas eiroatlantiskā integrācija.

Tikšanās laikā ar Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko puses atzīmēja abu valstu veiksmīgo divpusējo sadarbību ekonomikā. Tika pārrunāta Ukrainas virzība uz integrāciju NATO. Ārlietu ministrs izteica atbalstu par Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Ukrainai, kā arī aicināja turpināt iesāktās reformas aizsardzības un drošības politikā.

Ukrainas prezidents V.Juščenko atkārtoti izteica ielūgumu Latvijas prezidentam Valdim Zatleram apmeklēt starptautisku enerģētikas samitu Ukrainā maijā.

Turpinot vizīti Kijevā, M.Riekstiņš tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Vladimiru Ogrizko. Ārlietu ministrs Ukrainas kolēģim iesniedza notu, ar kuru informēja par apstiprinātu Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumu projektu “Noteikumi par Latvijas Republikas valdības un Ukrainas valdības vienošanos par grozījumiem Latvijas Republikas un Ukrainas valdības līgumā par pilsoņu savstarpējiem braucieniem”. Noteikumi paredz bezmaksas ilgtermiņa vīzu izsniegšanu Ukrainas pilsoņiem, kā arī brīvu ieceļošanu Latvijā Ukrainas dienesta pasu turētājiem.

31.janvārī – 1.februārī

Saistībā ar Ukrainas virzību uz ES un NATO ārlietu ministrs norādīja, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs Ukrainas eiroatlantiskās integrācijas mērķus. M.Riekstiņš apliecināja Latvijas gatavību palīdzēt Ukrainai ar pieredzi valsts pārvaldes un uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā, kā arī pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā.

Vizītes ietvaros M.Riekstiņam bija saruna ar Verhovnas Radas priekšsēdētāju Arsēniju Jaceņuku. Galvenais sarunu temats bija starpparlamentu sadarbības grupu aktīva dialoga uzturēšana, kā arī parlamenta loma eiroatlantiskās integrācijas veicināšanā. Ārlietu ministrs uzsvēra, ka šajā procesā uzmanība jāpievērš komunikācijai ar sabiedrību un izteica gatavību uzņemt Ukrainas žurnālistus Latvijā, lai dalītos pieredzē par Latvijas iestāšanās procesu NATO.

Vizītes noslēgumā ārlietu ministram bija saruna ar Ukrainas vicepremjeru Grigoriju Nemiru, kurš izteica Ukrainas interesi pārņemt Latvijas integrācijas pieredzi eiroatlantiskajās organizācijās. Abas puses apsprieda Latvijas un Ukrainas līgumtiesisko bāzi, kā arī vienojās turpināt izskatīt iespējas tās pilnveidošanā. M.Riekstiņš arī apsveica Ukrainu ar pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijai (PTO).

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!