• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības komisāru

 

1.februārī savas vizītes ietvaros Latvijā Eiropas Savienības (ES) veselības un patērētāju aizsardzības komisārs Markoss Kiprianu tikās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi.

Komisārs ar zemkopības ministru apsprieda Eiropas Komisijas izstrādāto jauno dzīvnieku veselības stratēģiju 2007.–2013.gadam, īpašu uzmanību pievēršot tam, ka Latvija kā ES ārējā robeža ir ieinteresēta pilnveidot un uzlabot robežkontroļu sistēmu, lai nodrošinātu kopējo ES aizsardzību. Tāpat M.Roze ar M.Kiprianu pārrunāja Latvijas ierosinājumu EK pārskatīt kūpinātu zivju konservu pieļaujamās benzo(a)pirēna normas un esošo situāciju zivju produktu eksportā uz Krievijas Federāciju, kā arī iepazīstināja viņu ar Latvijas priekšlikumiem Eiropas Parlamenta un Padomes regulai par augu aizsardzības līdzekļu laišanu tirgū.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze komisāru informēja, ka Latvija konceptuāli atbalsta Eiropas Komisijas izstrādāto jauno dzīvnieku veselības stratēģiju 2007.–2013.gadam un uzskata, ka jāpievērš lielāka uzmanība dzīvnieku slimību profilaksei, pilnveidojot tiesību aktus par dzīvnieku slimību profilaksi un apkarošanu, kā arī rūpīgi pārdomājot dzīvnieku slimību apkarošanas un profilakses finansēšanas modeļus.

M.Roze komisāru ES veselības un patērētāju aizsardzības komisāru Markosu Kiprianu informēja, ka Latvija ir ierosinājusi papildināt regulu, kas nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos, ar jaunu, maksimāli pieļaujamo benzo(a)pirēna koncentrāciju kūpinātu zivju konservos 10,0 mikrogrami kilogramā, nevis pieci mikrogrami kilogramā, kā tas ir šobrīd. Mārtiņš Roze uzsvēra, ka kūpinātu zivju konservi ir viens no populārākajiem produktiem Latvijas pārtikas produktu eksportā un ka Latvija jau izsenis ir pazīstama kā kūpinātu zivju un to konservu ražotājvalsts. Turklāt kūpinātu zivju konservu ražošanai tiek izmantotas Latvijas zvejnieku nozvejotās brētliņas – aptuveni 46 tūkstoši tonnu gadā, tādējādi kopumā veicinot visas zivsaimniecības nozares un arī zvejniecības sektora attīstību valstī.

Zemkopības ministrs ar komisāru pārrunāja arī regulas projektu par augu aizsardzības līdzekļu laišanu tirgū, ar kuru EK nāca klajā 2006.gada jūlijā, un norādīja uz vairākiem principiem, kas Latvijai nav pieņemami un attiecībā uz kuriem regulas projektā būtu nepieciešami vēl daži papildinājumi.

Pēc tikšanās Markoss Kiprianu un Mārtiņš Roze apmeklēja AS “Rīgas piena kombināts” un Sanitāro robežinspekciju Rīgas ostā. AS “Rīgas piena kombināts” komisārs tika iepazīstināts ar uzņēmuma ražošanu un produktu kvalitātes kontroli, savukārt Rīgas ostā – ar kravu kontroles procesu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!