• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Apmeklējot Kandavu, Sabili un Talsus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2008., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Tiekoties ar Eiropas Savienības komisāru

Vēl šajā numurā

05.02.2008., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Apmeklējot Kandavu, Sabili un Talsus

 

31.janvārī

Kandavā

No rīta Valsts prezidents apmeklēja Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikumu, kur tikās ar tehnikuma vecāko kursu audzēkņiem un Kandavas novada izglītības iestāžu vadītājiem. Jaunieši iepazīstināja V.Zatleru ar tehnikuma apmācības programmām un vēlējās dzirdēt viņa viedokli par savu izvēlēto profesiju nākotni Latvijas ekonomikas kontekstā, izglītības iestāžu sadarbību ar uzņēmējiem un izglītības programmas satura atbilstību šā brīža darba tirgus prasībām.

Savukārt tiekoties ar Kandavas novada izglītības iestāžu vadītājiem, tika pārrunāti reģionos aktuālie profesionālās izglītības jautājumi: sadarbība pirmsskolas, pamatskolas, tehnikuma un vidusskolas līmenī, skolotāju trūkums lauku skolās, interešu izglītības iespējas, kā arī skolotāja loma vietējās sabiedrības dzīvē. Vēlāk Kandavas kultūras namā notika Valsts prezidenta saruna ar Kandavas novada iedzīvotājiem un pašvaldības pārstāvjiem par Kandavas novada pieredzi un skatījumu uz administratīvi teritoriālās reformas gaitu, novada attīstības plāniem un situāciju valsts pakalpojumu sniegšanā tādās jomās kā pasts, primārā veselības aprūpe (feldšerpunkti) u.c.

Iedzīvotāji vēlējās uzzināt V.Zatlera viedokli par valsts nepietiekamo atbalstu ģimenēm, kurās pieņemti audžubērni, kā arī politisko partiju ietekmi uz konkrētas pašvaldības attīstību. Sarunas gaitā Valsts prezidents vēlreiz atgādināja savā uzrunā valdībai teikto, ka jau tuvākajā laikā valdībai jāspēj katram iedzīvotājam dot skaidru atbilde, kur un kādā kvalitātē viņš saņems tādus garantētos sociālos pakalpojumus kā skoli, medicīniskā aprūpe un sociālā palīdzība. Tāpat Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ir pārāk maza valsts, lai varētu atļauties zaudēt savu jaunāko paaudzi tikai tāpēc, ka bērns nācis no sociāli nelabvēlīgas ģimenes vai arī dzīvo attālā pagasta viensētā. “Katram bērnam ir tiesības uz labu izglītību un pienācīgu veselības aprūpi neatkarīgi no tā, cik kilometrus no Rīgas viņš dzīvo, cik liela ir viņa vecāku alga un kādā partijā ir viņa dzimtās pilsētas mērs,” teica V.Zatlers.

Kandavas novads ir pirmais novads, kas izveidots pašvaldību reformas rezultātā 1997.gadā.

 

Sabilē

Vizītes laikā Sabilē Valsts prezidents apmeklēja Sabiles sākumskolu, kura darbojas projektos saistībā ar bērnu ar speciālajām vajadzībām integrāciju sabiedrībā. Valsts prezidents piedalījās arī bērnu ar speciālajām vajadzībām mācību stundā. Ar Sabiles sākumskolas pedagogiem V.Zatlers pārrunāja individuālas pieejas šiem bērniem nepieciešamību, kā arī to, cik liela nozīme ir cilvēku ar speciālām vajadzībām iekļaušanai normālā sabiedrības dzīvē un kā tas izmaina cilvēku savstarpējās attiecības.

Pēc tam Valsts prezidents apmeklēja Sabiles vidusskolu, kur noklausījās audzēkņu muzikālu priekšnesumu un tikās ar vecāko klašu skolēniem un skolotājiem. Skolēni izjautāja V.Zatleru par viņa skolas gaitām un to, kādi ir bijuši viņa mīļākie mācību priekšmeti un skolotāji.

Pēcpusdienā Valsts prezidents piedalījās kopīgās darba pusdienās ar Sabiles novada un Talsu rajona pašvaldību pārstāvjiem, skolas vadību, Čigānu biedrības aktīvistiem un Sabiles goda iedzīvotājiem. Sabiles apmeklējuma noslēgumā V.Zatlers apskatīja Sabiles evaņģēliski luterisko baznīcu, kurā atrodas Latvijā vecākais baznīcas altāris un zvans (1450), noklausījās īsu muzikālo priekšnesumu un tikās ar novada iedzīvotājiem.

 

Talsos

Talsos Valsts prezidents tikās ar novada pašvaldības pārstāvjiem, aktīvākajiem uzņēmējiem, slimnīcas vadību, Talsu novada muzeja vadību un Izglītības pārvaldes vadītājiem. Sarunā tika skarti jautājumi par veselības aprūpi laukos, pasta piegādi, zivsaimniecības attīstības iespēju Latvijā, ēnu ekonomiku, kā arī teritoriālo reformu.

Pēc tam Valsts prezidents nolika ziedus pie brīvības cīņās kritušo pieminekļa “Koklētājs”. Vizītes noslēgumā Talsu tautas namā V.Zatlers tikās ar pilsētas iedzīvotājiem. Savā uzrunā iedzīvotājiem Valsts prezidents uzsvēra gan nepieciešamību apzināties piederību savai valstij, gan aicināja šajā Latvijas 90.dzimšanas dienas gadā katram padomāt, ko tieši viņš varētu uzdāvināt savai pilsētai, savai valstij. “Šajās stundās kopā ar jums, talsinieki, es pārliecinājos, ka jūs neesat mudināmi, jūs esat darītājpilsēta un jūs jūtaties piederīgi šai valstij. Paldies jums par šo sajūtu,” sarunas noslēgumā teica Valsts prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!