• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīt Latvijā ierodas draudzīgās Somijas prezidente. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2001., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes priekšsēdētājs - intervijā Latvijas Radio vakar, 7.maijā

Vēl šajā numurā

08.05.2001., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīt Latvijā ierodas draudzīgās Somijas prezidente

Rīt, 9. maijā, sāksies Somijas Republikas prezidentes Tarjas Kārinas Halonenas valsts vizīte Latvijas Republikā

S.JPG (29984 BYTES) Rīgā 14.07.1999. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tarja Kārina Halonena ( Tarja Kaarina Halonen ) dzimusi 1943. gada 24. decembrī.

Juridisko zinātņu maģistre, arodbiedrību juriste, parlamenta deputāte. Politisko darbību sākusi sešdesmito gadu beigās, 1969. un 1970. gadā pildot Somijas Studentu nacionālās apvienības sociālo jautājumu sekretāres un ģenerālsekretāres pienākumus. Pēc tam četrus gadus bijusi Somijas Arodbiedrību savienības centrālās organizācijas juriste, bet 1974. un 1975. gadā Somijas premjerministra parlamentārā sekretāre. No 1977. līdz 1996. gadam Helsinku pilsētas padomes deputāte. Kopš 1975. gada Apvienotās mazumtirdzniecības kompānijas “Elanto” pārstāvju padomes locekle, no 1980. līdz 1996. gadam izpilddirekcijas locekle. Bijusi arī Starptautiskā solidaritātes fonda direktoru padomes locekle un Teātra organizācijas “TNL” priekšsēdētāja. No 1987. līdz 1990. gadam sociālo jautājumu un veselības ministre, 1990. un 1991. gadā tieslietu ministre, no 1989. līdz 1991. gadam arī Ziemeļu sadarbības ministre. No 1995. līdz 2000. gadam ārlietu ministre. 2000. gada 1. martā ievēlēta par Somijas Republikas prezidenti. Precējusies, interesējas par vēsturi un mākslu.

Somijas Republikas prezidentes Tarjas Kārinas Halonenas un Penti Arajervi ( Pentti Arajärvi ) kunga oficiālā sagaidīšanas ceremonija notiks rīt, 9. maijā, pulksten 11 pie Rīgas pils centrālajiem vārtiem, kur viņus sagaidīs Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe—Freiberga un Imants Freiberga kungs. Pēc oficiālās fotografēšanās un parakstīšanās Goda viesu grāmatā Rīgas pils Zelta zālē notiks Latvijas un Somijas prezidentu, kā arī Imanta Freiberga kunga un Penti Arajervi kunga saruna un dāvanu apmaiņa. Vēlāk Rīgas pilī risināsies abu valstu prezidentu un oficiālo delegāciju sarunas, kā arī Latvijas un Somijas prezidentu preses īssaiets. Vienos pēcpusdienā T.K.Halonena Rīgas Brāļu kapos noliks vainagu pie pieminekļa Mātei Latvijai. Pēc tam Somijas prezidentei būs darba pusdienas ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu Mazajā ģildē. Pēcpusdienā Somijas prezidente nolasīs lekciju “Ziemeļu sadarbība un Eiropas Savienības paplašināšana”. Vakarā abu valstu prezidentes un viņu dzīvesbiedri tiksies Somijas Republikas prezidentei un P.Arajervi kungam par godu rīkotā dinejā Melngalvju namā.

Ceturtdien, 10. maijā, vizītes otrajā dienā Somijas prezidente ieradīsies Saeimā un tiksies ar Latvijas parlamenta priekšsēdētāju Jāni Straumi.

Pēc tam T.K.Halonena dosies uz Rīgas domi. Ceturtdien — iepazīšanās ar Latvijas okupācijas muzeju un Vecrīgu. Dienas vidū Bīriņu pilī — Latvijas Valsts prezidentes rīkotas neformālas pusdienas. Pēc tam — Turaidas pils ansambļa apmeklējums.

Vakarā prezidente T.K.Halonena Somijas vēstniecībā tiksies ar Latvijas somu kopienu. Turpat — Somijas prezidentes rīkotā atbildes pieņemšana. Ceturtdienas vakarā — mājupceļš uz Helsinkiem.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!