• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kārtējo incidentu Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2001., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad noliecam galvas par tiem, kas nepārnāca

Vēl šajā numurā

08.05.2001., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kārtējo incidentu Maskavā

Vakar, 7. maijā, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš uzaicināja uz Ārlietu ministriju Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Igoru Studeņņikovu sakarā ar kārtējo rupja vandālisma aktu pret Latvijas vēstniecību Krievijas Federācijā un Krievijas Ārlietu ministrijas reakciju uz Latvijas tiesas spriedumu nacionālboļševiku lietā.

M. Riekstiņš pauda pieaugošu norūpētību par atkārtojošos Krievijas varas iestāžu nespēju nodrošināt pastāvīgu Latvijas diplomātisko pārstāvniecību apsardzi, kā to paredz Vīnes konvencija par diplomātiskajām attiecībām. Valsts sekretārs pieprasīja veikt notikuma izmeklēšanu, nekavējoties saukt pie atbildības vainīgos un atlīdzināt vēstniecības ēkai nodarītos zaudējumus. Krievijas vēstnieks nosodīja notikušo vandālisma aktu, kā arī solīja informēt Krievijas kompetentās iestādes par Latvijas nostāju.

M. Riekstiņš norādīja arī uz neseno Krievijas Ārlietu ministrijas neadekvāto reakciju uz Latvijas tiesas lēmumu nacionālboļševiku lietā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!