• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas un sabiedrisko organizāciju Otro sadarbības forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ūdens satiksmes drošības uzlabošanu Latvijas ūdeņos

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas un sabiedrisko organizāciju Otro sadarbības forumu

 

4.februārī Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji vienojās, ka šā gada maijā notiks Otrais forums, kurā paredzēts izvērtēt līdzšinējās sadarbības rezultātus, kā arī runāt par nākotnes mērķiem.

 

“Šogad Saeimas un sabiedrisko organizāciju forumā esam plānojuši spert soli uz priekšu un ne tikai runāt par sadarbības pilnveidošanas iespējām, bet arī padziļināti diskutēt tematiskajās grupās par konkrētiem politikas un likumdošanas jautājumiem,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone.

Paredzēts, ka foruma pirmajā daļā NVO pārstāvji tiksies ar komisiju un apakš­komisiju deputātiem, kuri ikdienā pieņem lēmumus par NVO aktuāliem jautājumiem. Savukārt foruma otrā daļa plānota, lai kopīgi iezīmētu problēmjautājumus, ar kuriem abpusējās sadarbības ietvaros saskaras gan NVO, gan Saeimas pārstāvji, kā arī spriestu par to risinājumiem.

Tāpat visiem nevalstiskā sektora interesentiem, kuri vēlēsies iepazīties ar Saeimas komisiju darbu, būs iespēja to izdarīt atvērto durvju dienu laikā, kuras Saeimā plānotas septembra beigās.

Lai skaidrotu sabiedriskajām organizācijām likumdošanas procesu un tādējādi veicinātu to līdzdarbību procesā, puses vienojās, ka Saeimas Kancelejas speciālisti nodrošinās sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem iespēju apmeklēt apmācības par šiem jautājumiem.

2006.gada 30.martā tika pieņemta Deklarācija par pilsoniskās sabiedrības attīstību Latvijā un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Pirmais sadarbības forums notika 2007.gada 28.maijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!