• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Paralimpiskās komitejas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170484

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ungārijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Paralimpiskās komitejas pārstāvjiem

 

Cilvēki ar invaliditāti uzrāda lieliskus rezultātus sportā, un valstij būtu vairāk jāatbalsta viņu olimpiskās aktivitātes, tiekoties ar Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) pārstāvjiem, vienojās Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti.

Latvijas sportistu panākumus raksturo gan pasaules rekordi lodes grūšanā un diska mešanā, gan otrā vieta Eiropas čempionātā stājhokejā, taču invalīdu sports negūst lielu publicitāti, un sporta entuziasti ikdienā sastopas ar būtiskām problēmām, secināja deputāti.

Naudas trūkums treneru algām, atbalstītāju piesaistes grūtības invalīdu sportam, rehabilitācijas nepieciešamība un sporta palīglīdzekļu iegādes grūtības ir tikai daži no apakškomisijas sēdē akcentētajiem izaicinājumiem.

Tajā pašā laikā cilvēkiem ar invaliditāti ir iespējams bez maksas trenēties īpaši pielāgotos apstākļos Rīgā, sporta klubā “Optimists”, informēja LPK prezidents Valdis Nagobads un komitejas izpilddirektors Andris Ulmanis. Lielākais šāgada notikums būs dalība Pekinas Paralimpiskajās spēlēs, kas notiks septembrī – divas nedēļas pēc olimpiskajām spēlēm.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Dzin­tars Ābiķis un deputāte Dagnija Staķe pauda viedokli, ka ratiņkrēslu un citu palīglīdzekļu iegādes jautājumus varētu risināt, piešķirot konkrētu valsts finansējumu tieši komitejas vajadzībām. Arī rehabilitācijas jautājumus tiem sportistiem, kuri piedalīsies spēlēs, varētu risināt sadarbībā ar Labklājības ministriju.

Sporta apakškomisija pateicās V.Na­gobadam un A.Ulmanim par ieguldījumu invalīdu sporta popularizēšanā un nolēma uzaicināt uz komisijas sēdi Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes pārstāvjus, lai meklētu iespējas palielināt finansējumu Latvijas paralimpiešu vajadzībām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!