• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas un sabiedrisko organizāciju Otro sadarbības forumu

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas vadītāju

 

5.februārī uz pirmo sēdi pulcējās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sociālās drošības apakškomisija, par kuras priekšsēdētāju ievēlēja Aiju Barču, savukārt par apakškomisijas sekretāri – Silvu Bendrāti.

Pēdējā laikā Saeima saņem daudzu iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju jautājumus un priekšlikumus par pensijām un pabalstiem. Maznodrošināto cilvēku situācija, īpaši jau augstās inflācijas apstākļos, ir jautājums, kam Saeima pievērš īpašu uzmanību.

 

“Sociālās drošības jautājumi aizvien biežāk parādās Sociālo un darba lietu komisijas darba kārtībā, tādēļ lietderīgi tos skatīt vienkopus atsevišķā apakškomisijā, regulārās sēdēs,” atzina Aija Barča.

Apakškomisijā strādās vienpadsmit Sociālo un darba lietu komisijas deputātu, kas pārstāv visas septiņas Saeimas frakcijas.

Apakškomisija izveidota, lai nodrošinātu parlamentāro kontroli pār sociālās drošības politikas veidošanu un veicinātu cilvēku interešu ievērošanu. Tā meklēs veidus, kā pilnveidot pensiju sistēmu un sniegt labāku sociālo nodrošinājumu tiem cilvēkiem, kas galvenokārt strādājuši padomju laikā un nav varējuši uzkrāt pietiekamu pensijas kapitālu. Tāpat apakškomisijas uzmanības lokā būs pabalstu jautājumi.

Līdz šim pie Sociālo un darba lietu komisijas darbojās divas apakškomisijas – Nodarbinātības apakškomisija un Sabiedrības veselības apakškomisija.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!