• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ungārijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas vadītāju

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ungārijas vēstnieku

 

5.februārī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ungārijas parlamentu priekšsēdētāja Silva Bendrāte un deputāti tikās ar Ungārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ištvānu Mohāči.

Deputātu grupas vadītāja S.Bendrāte pauda prieku, ka Ungārijas parlamentā ir izveidota grupa sadarbībai ar Latvijas parlamentu. S.Bendrāte uzsvēra, ka tas dos iespēju veidot aktīvāku sadarbību starp abu valstu parlamentiem, savukārt vēstnieks izteica atbalstu turpmākai parlamenta grupu sadarbībai.

Puses bija vienisprātis, ka abpusējai sadarbībai starp valstīm ir liels potenciāls nākotnē. Tika atzīts, ka daudzpusīgu sadarbību starp abām valstīm sekmēs nesenā Ungārijas vēstniecības atvēršana Latvijā un šogad plānotā Latvijas vēstniecības atvēršana Ungārijā. Vēstnieks tostarp arī minēja iespēju izveidot tiešos avioreisus starp Latviju un Ungāriju.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī Eiropas Savienības (ES) aktuālie jautājumi – ES paplašināšanās un Reformu līgums. S.Bendrāte uzsvēra, ka Latvija atbalsta turpmāku ES paplašināšanos un jaunajām dalībvalstīm jāatbilst izvirzītajiem kritērijiem. Ungārija bija pirmā ES valsts, kas ratificēja Reformu līgumu, un vēstnieks pauda viedokli, ka arī pārējās valstis to ratificēs un līgums stāsies spēkā, kā plānots, 2009.gadā. Runājot par enerģētikas jautājumiem, S.Bendrāte atzina, ka Latvijā notiek aktīva diskusija par enerģētikas politiku, savukārt vēstnieks minēja, ka būtiska ir enerģijas dažādība un taupīšana, kā arī videi draudzīgas atjaunojamas enerģijas attīstība.

I.Mohāči izteica vēstniecības atbalstu valodas kursu organizēšanā, uzaicinot vieslektoru uz Latvijas Universitāti.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!