• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ūdens satiksmes drošības uzlabošanu Latvijas ūdeņos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija par Latvijas un Krievijas sociālās drošības līgumu

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ūdens satiksmes drošības uzlabošanu Latvijas ūdeņos

 

5.februārī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sprieda par ūdens satiksmes drošības uzlabošanu. Komisija iepazinās ar uzaicināto speciālistu viedokļiem un diskutēja par pašvaldību pienākumu ierīkot atbilstošas, marķētas un aprīkotas peldvietas. Tāpat pašvaldībām ar navigācijas zīmēm jāaprīko intensīvas kuģošanas vietas, norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. Tika nolemts šā jautājuma risināšanā iesaistīt arī Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministriju.

Deputāti iepazinās ar izstrādātajiem likumdošanas priekšlikumiem, kas paredz noteikt kuģošanas līdzekļu uzskaites kārtību, reģistrācijas procedūru, sadalījumu pa klasēm. Ir paredzēts arī uzlabot kuģošanas kontroli, kā arī paaugstināt vecuma cenzu, lai iegūtu tiesības vadīt ūdens transportlīdzekli, kā arī paaugstināt teorētiskā eksāmena prasības. J.Dalbiņš atzinīgi novērtēja priekšlikumu, kas paredz gan kuģošanas līdzekļa tiesību, gan transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu, ja persona vadījusi transportlīdzekli vai kuģošanas transportlīdzekli reibumā.

Komisija sprieda par iespēju izveidot ūdens transporta līdzekļu sertificējošu institūciju, kas sakārtotu to reģistrāciju un tirgu.

Saeimas preses dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!