• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas misijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2001., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par P.Stradiņa slimnīcas statusu

Vēl šajā numurā

08.05.2001., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas misijas vizīti

No 1. līdz 5. maijam Latvijā kārtējā darba vizītē uzturējās Pasaules bankas misija Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības sistēmas attīstības projektā (ISAP). Vizītē piedalījās misijas vadītājs, PB speciālists izglītības kvalitātes jautājumos Ernesto Kvadra ( Ernesto Cuadra ) un projektu analīzes speciālistes Maribeta Macica ( Maribeth Macica ) un Marjana Moarkasa ( Mariana Moarcas ).

Vizītes mērķis bija veikt Izglītības sistēmas attīstības projekta pārraudzību un kopīgi ar Izglītības un zinātnes ministrijas vadošajiem darbiniekiem un projekta vadības vienību izvērtēt paveikto un darba plānus nākamajiem sešiem mēnešiem. Misija atzinīgi novērtēja progresu laikā no pēdējās misijas 2000.gada oktobrī.

Tikšanās laikā 5.maijā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns un misijas vadītājs Ernesto Kvadra pārrunāja izglītības kvalitātes un izmaksu efektivitātes jautājumus, kā arī apsprieda iespēju saņemt nākamo aizdevumu Latvijas izglītības sistēmas attīstībai. E.Kvadra atzīmēja pašreizējā projekta pozitīvos sasniegumus un Pasaules bankas gatavību sākt dialogu ar Latvijas valdību par nākamā aizdevuma saņemšanu.

Aizdevuma līgums ar starptautiskās Rekonstrukcijas un attīstības banku tika parakstīts 1999. gada 19. augustā un stājās spēkā 2000. gada 15. februārī. Aizdevuma līgums ir noslēgts par 28 miljoniem eiro. Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīga par līdzekļu izmantošanu atbilstoši aizdevuma līgumam.

ISAP sastāv no divām apakšprogrammām. Izmaksu efektivitātes apakšprogrammas ietvaros notiek mācību iestāžu energoefektivitātes paaugstināšana un ēku atjaunošana, Izglītības kvalitātes apakšprogrammas ietvaros tiek izstrādāti mācību priekšmetu standarti un programmas, eksaminācija 9. klasēm, skolu vērtēšanas modelis un komunikāciju stratēģija izglītībā.

2000. gadā projekta ietvaros ir atjaunotas 25 pašvaldību mācību iestādes, no projekta līdzekļiem izlietoti 4,65 miljoni latu. Par šiem līdzekļiem veikta logu blīvēšana vai pilnīga nomaiņa, ēku ārsienu siltināšana, jumtu maiņa, kā arī atsevišķos gadījumos izbūvētas katlumājas un izbūvēti bēniņi, kas palielināja skolās izmantojamo telpu platību.

Aija Jakubovska, ISAP sabiedrisko attiecību speciāliste Izglītības un zinātnes ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!