• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas jūras valstu padome: Par Latvijas prezidentūras laikā paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170537

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas jūras valstu padome: Par Latvijas prezidentūras laikā paveikto

 

5.februārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke, Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) Vecāko amatpersonu komitejas vadītājs, vēstnieks Valdis Krastiņš un Latvijas pārstāve BJVP Vecāko amatpersonu komitejā Sandra Martinsone, informējot par Latvijas prezidentūras paveikto pirmajā pusgadā, norādīja, ka svarīgākais, un viens no sarežģītākajiem uzdevumiem ir priekšlikumu sagatavošana organizācijas reformai.

Pirmais reformas plāna uzmetums tiks prezentēts 4. BJVP Vecāko amatpersonu komitejas sanāksmē, kas notiks no 19. līdz 21.februārim Rīgā. Šobrīd ir noslēdzies priekšlikumu izstrādes pirmais posms, pārdefinējot reģionālās sadarbības prioritātes. Diskusiju rezultātā izkristalizējušās četras sadarbības sfēras – enerģētika, vide, izglītība un ekonomika. Konsultējoties ar citām reģiona organizācijām, nākotnē no BJVP tiek sagaidīta reģiona sadarbības koordinatora loma, kas šobrīd tiek izsvērta.

Nākamajā posmā jādomā par organizācijas institucionālo reformu, lai pilnveidotu BJVP struktūru formu un kapacitāti un tās pielāgotu mūsdienu vajadzībām un izaicinājumiem. Latvijas prezidentūra uzskata, ka turpmāk vajadzētu vairāk veidot ad hoc darba grupas konkrētu jautājumu risināšanai, kas palīdzētu piesaistīt lielāku finansējumu un kompetentākus ekspertus.

Pirmajā pusgadā notikušas vairākas konferences (par enerģijas drošību ES, klimata izmaiņu draudu novēršanu, Baltijas jūras valstu reģionālo sadarbību), sanāksmes un pasākumi, kas vērsti uz Latvijas prezidentūras izvirzīto prioritāšu īstenošanu.

Viens no plašākajiem pasākumiem Latvijas prezidentūras laikā – projekts “Balticness” , kas ietver ceļojošu fotoizstādi ar 40 jauno fotogrāfu darbiem, džeza koncertus, apaļā galda diskusijas par reģionālās sadarbības tēmām, līdz šim jau ir viesojies Tallinā, Helsinkos, Sanktpēterburgā, Stokholmā, bet līdz prezidentūras beigām apciemos arī Oslo, Reikjavīku, Kopenhāgenu, Berlīni, Varšavu, Viļņu un noslēgsies Rīgā BJVP valstu valdību vadītāju samita laikā 3. un 4.jūnijā.

Ministriju pārstāvji, kuru darbs saistīts ar Latvijas prezidentūru BJVP, dalībvalstu vēstniecību pārstāvji, sadarbības partneri tika informēti arī par plānoto dalībvalstu valdību vadītāju samita praktisko norisi. Tas būs nozīmīgākais Latvijas prezidentūras BJVP pasākums, kas pulcēs 11 dalībvalstu valdību vadītājus, lai pieņemtu lēmumu par Baltijas jūras valstu sadarbības atjaunošanu un BJVP reformu. Reformas mērķis ir pilnveidot līdzšinējās reģionālās sadarbības mehānismus, lai sekmīgāk identificētu valstu kopīgās intereses un problēmas un rastu tām kopīgus risinājumus.

Latvijas prezidentūra BJVP par reģionālās sadarbības galvenajiem mērķiem uzskata reģiona konkurētspēju un ilgtspējīgu attīstību, uz kuriem tiek balstītas Latvijas prezidentūras BJVP galvenās prioritātes: izglītība, enerģētika un civilā drošība.

Valdību vadītāju tikšanās noslēgs Latvijas prezidentūru BJVP, kas ilgst no 2007.gada 1.jūlija līdz 2008.gada 30.jūnijam.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!