• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas līdzekļiem Latvijas veselības aprūpei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2001., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules bankas misijas vizīti

Vēl šajā numurā

08.05.2001., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas līdzekļiem Latvijas veselības aprūpei

Lai izveidotu iedzīvotājiem pieejamu veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju struktūru un uzlabotu pakalpojumu kvalitāti, valstī tiek veikta veselības aprūpes reforma. Viena no tās prioritātēm ir primārās veselības aprūpes (PVA) sistēmas sakārtošana un kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšana iedzīvotājiem. Tādēļ tiek īstenota atbalsta programma PVA ārstniecības personu izglītības nodrošināšanai, ģimenes ārstu prakšu vietu izveidei, materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai un iedzīvotāju informēšanai sabiedrības veselības jautājumos.

Laikā no 1997.gada primārās veselības aprūpes sistēmas attīstībai atbalsts sniegts no ES “Phare” , Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas, PVA atbalsta fonda, Pasaules bankas aizdevuma un valsts veselības aprūpes speciālā budžeta līdzekļiem kopsummā par Ls 1 665 164.

PVA personāla izglītībai izlietots Ls 277 938, prakšu vietu izveidei un aprīkojuma iegādei – Ls 900 191 un ģimenes ārstu transporta iegādei – Ls 274 216. Iedzīvotāju informēšanas pasākumiem par veselības reformas gaitu un PVA sistēmas pakalpojumiem izlietoti Ls 212 819.

Šai laikā izveidotas un attīstītas 158 ģimenes ārstu prakšu vietas, 47 no tām ir apmācīttiesīgas.

No kopējā finansējuma Pasaules bankas atbalstītā veselības reformas projekta ietvaros paredzētie līdzekļi ir Ls 549 082. No paredzētajiem līdzekļiem Pasaules bankas kredīts izlietots Ls 483 494 apjomā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!