• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2008., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: Izmantojot savas likuma ierosināšanas tiesības, - par regulējumu paraksta notariālā apliecināšanā

Vēl šajā numurā

08.02.2008., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents: Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas vadību

 

Vakar, 7.februārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadību. I.Godmanis ar LPF priekšsēdētāju Ainu Verzi pārrunāja aktuālos sociāli ekonomiskos jautājumus, kā arī norādīja uz pasākumiem, kas tuvākajā laikā tiks veikti pensionāru labklājības uzlabošanai.

I.Godmanis norādīja, ka šā gada jūnijā plānots palielināt piemaksas par darba stāžu, kas uzskaitīts līdz 1996.gadam, – no 19 santīmiem līdz 40 santīmiem. Turklāt ir iecerēts atteikties no šobrīd spēkā esošās normas, ka attiecīgā piemaksa tiek piešķirta tikai tiem pensionāriem, kuriem darba stāžs nav mazāks par 30 gadiem. Atbilstoši likumam šogad aprīlī un oktobrī arī tiks veikta pensiju indeksācija, kas kompensēs cenu un tarifu pieaugumu.

Ministru prezidents norādīja, ka no nākamā gada tiek plānoti vēl vairāki pasākumi, kas nodrošinās pensiju palielināšanos. Pirmkārt, tiks paaugstināts sociālā nodrošinājuma pabalsts no 45 latiem līdz 60 latiem. Saistībā ar sociālā nodrošinājuma pabalsta celšanos arī minimālās pensijas apjoms pieaugs par aptuveni 33 procentiem. Tāpat saistībā ar sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanu palielināsies arī pensiju indeksācijas robežas – divas reizes gadā indeksējamām pensijām šī robeža pieaugs no 135 latiem līdz 180 latiem un vienu reizi gadā indeksējamām pensijām – no 225 latiem līdz 300 latiem.

Strādājošajiem pensionāriem papildus jau esošajam neapliekamajam minimumam, ko piemēro tikai pensijai, tiks izvērtēta iespēja no nākamā gada piemērot neapliekamo minimumu arī darba algai.

Sarunas noslēgumā I.Godmanis norādīja, ka pensionāru labklājības uzlabošana ir viena no valdības prioritātēm. Abas puses apliecināja gatavību arī turpmāk regulāri tikties, lai apspriestu pensionāriem aktuālākos jautājumus.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!