• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstniecības padomnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2008., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas tikšanos ar Pensionāru federācijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

12.02.2008., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstniecības padomnieku

 

6.februārī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš tikās ar ASV vēstniecības politisko padomnieku Tamiru Vaseru, kurš informēja, ka nākamajā nedēļā Latvijā ieradīsies jaunais ASV vēstnieks Čārlzs Larsons. A.Bērziņš un T.Vasers pārrunāja arī iespēju Ārlietu komisijai tikties ar vēstnieku.

Komisijas priekšsēdētājs un ASV vēstniecības padomnieks apmainījās viedokļiem par ārpolitisko situāciju pasau­lē, tostarp situāciju Kosovā. Savukārt A.Bērziņš pastāstīja par komisijas nodomu oficiālā vizītē apmeklēt Gruziju un dalīties Latvijas pieredzē par demokrātisko reformu procesiem. Gruzija ir viena no mūsu valsts attīstības sadarbības politikas prioritātēm, un Latvija ar dažādām iniciatīvām turpina atbalstīt tās ciešāku saikņu veidošanu ar Eiropas un transatlantiskajām struktūrām.

Atbildot uz T.Vasera jautājumu par Latvijas un Lietuvas jūras robežlīgumu, komisijas priekšsēdētājs paskaidroja, ka šo jautājumu vispirms skata valdība. A.Bērziņš arī pauda viedokli, ka abām valstīm vajadzētu parakstīt papildprotokolu, kas noteiktu kārtību, kādā pētāmi un apgūstami energoresursu krājumi Baltijas jūras šelfā. Gadījumā, ja šādi darbi tiktu sākti, tad izdevumi un ieņēmumi būtu jāsadala vienlīdzīgi.

Tikšanās laikā A.Bērziņš informēja par pēdējā laika Latvijas iekšpolitiskajiem notikumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!