• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2008., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja tikšanos ar ASV vēstniecības padomnieku

Vēl šajā numurā

12.02.2008., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinībām

 

6.februārī Saeimas Ārlietu komisijas deputāti iepazinās ar Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinību koncepcijas izstrādes gaitu, kā arī notiekošo logotipa konkursu, un nolēma arī turpmāk aktīvi sekot svētku norises sagatavošanas gaitai.

Komisija nākotnē pievērsīsies jautājumam arī par svētku norises budžeta palielināšanu, jo 18.novembra svētkiem sākotnēji paredzētais budžets nav lielāks kā citus gadus, un, kā norādīja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, “valsts ekonomikas attīstība parādīs, ko varam lūgt un prasīt”.

A.Bērziņš atgādināja, ka tieši Ārlietu komisija aktualizēja jautājumu par Latvijas 90.gadadienas svinībām un nepieciešamību koordinēt to sagatavošanu. Komisijas priekšsēdētājs atzina, ka, pateicoties komisijas un Ārlietu ministrijas iniciatīvai, ir izdarīts nopietns darbs, lai aktivizētu un sistematizētu svētku sagatavošanas procesu.

Deputāti sprieda arī par vēsturnieku un starptautisku politologu veikta pētījuma nepieciešamību par Latvijas vēsturi, kas būtu gan kā paliekoša vērtība, gan dotu iespēju popularizēt Latviju pasaulē. Savukārt komisijas deputāte Sandra Kalniete aicināja domāt jau par 4.maija Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svinībām 2010.gadā.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs pastāstīja, ka svētku svinēšana sāksies jau no 4.maija un noritēs gan valstiskā mērogā, gan visos četros Latvijas novados, gan arī Eiropā un pasaulē. Galvenais akcents tiks likts uz gaismu, izgaismojot Latvijas pilsētu nozīmīgākās iestādes. Īsos videomateriālos Latvijas iedzīvotāji varēs iepazīties ar valsts vēstures 90 gadu mantojumu un vīziju nākamajiem 90 gadiem.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!