• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Gruziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar krievu kultūras tradīciju pamatiem

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Gruziju

Vakar, 8. maijā, Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Gruzijas ārlietu ministra vietnieku Merabu Antadzei, kurš Latvijā ieradies uz abu valstu ārlietu ministriju politiskajām konsultācijām.

Sarunā skarti Latvijas un Gruzijas sadarbības jautājumi gan divpusējā jomā, gan starptautiskajās organizācijās. Gruzijas ārlietu ministra vietnieks pateicās par Latvijas atbalstu Gruzijai starptautiskajās organizācijās. Apspriesta abu valstu sadarbība Latvijas eirointegrācijas pieredzes nodošanas ziņā, kā arī Saeimas Eiropas lietu komisijas iesaiste šai procesā, runāts arī par plānoto Gruzijas ārlietu ministra vizīti Latvijā vēl šajā gadā.

I. Bērziņš raksturoja Latvijas ārpolitiskos mērķus, īpaši pievēršoties integrācijai ES un NATO. M. Antandze savukārt informēja ministru par situāciju Gruzijā. Sarunā atzinīgi novērtēta Latvijas prezidentūra Eiropas Padomē, kas beidzas šonedēļ.

Vakar, 8.maijā, Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar Gruzijas ārlietu ministra vietnieku Merabu Antadzi ( Merab Antadze ).

Tikšanās laikā apspriesta iespējamā sadarbība starp Latviju un Gruziju aizsardzības jomā. Puses vienojās, ka ir jānoslēdz divpusējās sadarbības līgums. Galvenie sadarbības virzieni varētu būt pieredzes apmaiņa Aizsardzības sistēmas un bruņoto spēku izveidē, civilās kontroles izveidē, kā arī militārās izglītības jautājumos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Aizsardzības ministrijas

Sabiedrisko attiecību

un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!