• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 8. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts atbildīgā brīdī pie sarunu galda - Valsts prezidente un Saeimas frakciju pārstāvji

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 8. maija sēdē

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Monako Karalistes valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Aizsargjoslu likumā. Likumprojekts sagatavots, lai izslēgtu un precizētu novecojušas normas, izslēgtu Eiropas Savienības nosacījumiem neatbilstošas normas, kā arī — lai novērstu dublēšanos un pretrunas ar citiem likumiem.

Akceptēti "Noteikumi par prasībām savvaļas dzīvnieku turēšanai nebrīvē un savvaļas dzīvnieku kolekciju izveidošanai". Tie nosaka prasības savvaļas dzīvnieku turēšanai nebrīvē zooloģiskajos dārzos, dzīvnieku parkos, akvārijos un terārijos, kur savvaļas sugu dzīvniekus publiski demonstrē vairāk nekā septiņas dienas gadā, kā arī prasības savvaļas dzīvnieku kolekciju izveidošanai. Šie noteikumi neattiecas uz cirkiem, zooveikaliem, dzīvnieku patversmēm un dzīvnieku viesnīcām.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par būtiskajām prasībām mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļiem un īpašiem ierobežojumiem vai aizliegumiem attiecībā uz darbībām ar tiem". Tie nosaka būtiskās prasības mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļiem un īpašus ierobežojumus vai aizliegumus attiecībā uz darbībām ar Latvijā ražotajiem un importētajiem mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļiem, būtiskās prasības šo preču atbilstības novērtēšanai saskaņā ar nekaitīguma un drošuma kritērijiem, kā arī minēto preču marķēšanas kārtību, lai novērstu kaitējumu cilvēka veselībai un videi. Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1.jūnijā.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Valsts darba inspekcijas likums". Likums nodrošinās Valsts darba inspekcijas darbību reglamentējošo galveno normatīvo aktu precīzu atbilstību Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām, Starptautiskās darba organizācijas un starptautiskās prakses principiem.

 

Tāpat likums veicinās Eiropas Savienības pamatdirektīvas "Par pasākumiem strādājošo drošības un veselības aizsardzības nodrošināšanai darba vietās" un tai atbilstošo individuālo direktīvu prasību efektīvu valsts uzraudzību un kontroli, kā arī precizēs šo juridisko instrumentu saturu atbilstoši reālajām izmaiņām valsts ekonomiskās darbības jomā un likumdošanā.

Akceptēti noteikumi "Higiēnas prasības gaļas sadalīšanai, iesaiņošanai un iepakošanai". Noteikumi nosaka higiēnas prasības to uzņēmumu telpām, iekārtām un aprīkojumam, kuros atkaulo, mehāniski atdala, sadala, iesaiņo vai iepako liellopu, cūku, aitu, kazu, zirgu, trušu, putnu un fermā audzētu savvaļas dzīvnieku un medījumu svaigu gaļu un blakusproduktus, kā arī nosaka higiēnas prasības uzņēmumā nodarbinātajam personālam.

Valdība akceptēja noteikumus "Saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma noteikšanas un kompensācijas kārtība". Noteikumi attiecas uz Latvijas iekšējiem un teritoriālajiem ūdeņiem, kā arī ekonomiskās zonas ūdeņiem.

Akceptēti "Dabas aizsardzības noteikumi meža apsaimniekošanā". Tie nosaka vispārējās dabas aizsardzības prasības meža apsaimniekošanā, dabas aizsardzības prasības galvenajā un kopšanas cirtē un saimnieciskās darbības ierobežojumus dzīvnieku vairošanās sezonas laikā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 2000.gada 19.decembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.60 46.§) "Priekšlikumi par deleģējumu ministriem saistošu tiesību aktu izdošanai", grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 7.septembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.45 21.§) "Par likuma "Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību" 10.panta piemērošanu" un grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 21.decembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.71 5.§) "Noteikumi par higiēnas prasībām frizētavām". Grozījumi paredz līdz šā gada 31.oktobrim pagarināt likumprojekta "Normatīvo aktu izsludināšanas, spēkā stāšanās un spēkā esības likums" izstrādes termiņu.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts programmu bērnu tiesību aizsardzības jautājumos efektivitāti. Valsts bērnu tiesību aizsardzības centram uzdots precizēt iesniegtās informācijas secinājumus, atzīmējot centra nepietiekamo darbību institūciju darba koordinēšanā un kārtējā gada programmas sagatavošanā, un iesniegt informāciju Valsts kancelejai un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijai. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots izstrādāt programmas projektu bērnu stāvokļa uzlabošanai valstī 2001.gadam un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai priekšlikumus par nepieciešamajiem pasākumiem darba drošības un veselības aizsardzības (darba aizsardzības) jomā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!