• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts atbildīgā brīdī pie sarunu galda - Valsts prezidente un Saeimas frakciju pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17086

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - Latvijas Radio vakar, 8. maijā

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts atbildīgā brīdī pie sarunu galda — Valsts prezidente un Saeimas frakciju pārstāvji
V4.JPG (58487 BYTES)

Vakar, 8. maijā, pie Valsts prezidentes Vairas Vīķes– Freibergas uz tikšanos ieradās Saeimas deputāti

V1.JPG (54929 BYTES)

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, tiekoties ar Saeimas frakciju pārstāvjiem (tikšanās secībā): Helēnu Demakovu un Andri Šķēli (TP frakcija)…

V6.JPG (59442 BYTES) V8.JPG (58783 BYTES)

… Andreju Panteļējevu, Kristiānu Lībani un Ivaru Godmani (LC frakcija); Ventu Balodi, Annu Seili un Māri Grīnblatu (TB/LNNK frakcija)…

V14.JPG (59621 BYTES) V12.JPG (62850 BYTES) V18.JPG (61006 BYTES)

… Egilu Baldzēnu, Rišardu Labanovski (LSDSP frakcija) un partijas priekšsēdi Juri Bojāru; Raimondu Paulu un Ingrīdu Ūdri (Jaunā frakcija)…

… Aināru Šleseru, Jevgeniju Stalidzāni un Jāni Zaržecki (pie frakcijām nepiederošiem deputātiem)      Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Tautas partijas frakcija tikšanās laikā galvenokārt dalījās domās par Latvijas ārpolitiku un mūsu valsts virzību uz Eiropas Savienību un NATO. Tika pārrunāti arī iespējamie grozījumi Satversmē. Tautas partijas deputātu frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece atzina, ka frakcijai par šiem grozījumiem ir stingra nostāja: laikā, kad Latvija gatavojas kļūt par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, jebkāda Latvijas demokrātijas kritizēšana un apšaubīšana ir nepieļaujama.

Savienības "Latvijas ceļš" deputātu frakcijas tikšanās laikā ar Valsts prezidenti uzmanības centrā bija iekšpolitikas jautājumi, īpaši pārrunājot Latvijas un Austrālijas līguma par personu izdošanu ratifikāciju, kurai var būt liela ārpolitiska rezonanse.

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāti sarunā ar Valsts prezidenti dalījās domās par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizāciju. Apspriestas arī ārpolitikas aktualitātes.

Par "Latvijas kuģniecības" privatizāciju savu nostāju Valsts prezidentei pauda arī Latvijas Sociāldemokrātiskās partijas deputāti.

Valsts prezidente tikās arī ar Jaunās frakcijas deputātiem. Sarunā spriests par "Latvijas kuģniecības" privatizācijas gaitu un vairākiem citiem jautājumiem.

Pēc tikšanās ar Saeimā pārstāvētajām frakcijām Valsts prezidente sarunā ar žurnālistiem atzina, ka "Latvijas kuģniecības" privatizācijas pašreizējais rezultāts neapmierina nevienu no Saeimas frakcijām, tomēr visi piekrīt, ka uzņēmums ir jānodod privātās rokās.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!