• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2001. gada 4. maija informācija "Par deju skates rezultātiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: informācija

Pieņemts: 04.05.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes Kultūras pārvalde

Informācija 2001. gada 4. maijā

Par deju skates rezultātiem

 

Dziesmu un deju svētki "Rīgai 800" notiks no 27. līdz 29. jūlijam. Viens no galvenajiem svētku sarīkojumiem būs deju lieluzvedums "Viena saule, viena zeme", kas notiks 27. un 28. jūlijā.

No 30. marta līdz 1. maijam notika deju kolektīvu skate, kuras mērķi bija pārbaudīt repertuāra apguvi, apzināt deju svētku dalībnieku skaitlisko un kvalitatīvo sastāvu. Skati rīkoja Valsts tautas mākslas centrs sadarbībā ar Rīgas domes Kultūras pārvaldi un pašvaldībām. Skati vērtēja Valsts tautas mākslas centra un Rīgas domes Kultūras pārvaldes izveidota žūrijas komisija, kuras vadītāja ir Ingrīda Saulīte.

Dziesmu un deju svētku "Rīgai 800" deju lieluzveduma "Viena saule, viena zeme" dalībnieku atlases skatei pieteikumus bija atsūtījuši 238 deju ansambļi no visas Latvijas. Atlases skatē piedalījās 214 deju ansambļi. Tiesības piedalīties deju svētkos ieguva 192 deju ansambļi: Kurzeme — 30; Latgale — 30; Vidzeme — 61; Zemgale — 26; Rīga — 45.

Žūrijas komisija deju ansambļu sniegumu vērtēja pēc 25 punktu sistēmas. Tiesības piedalīties svētkos ieguva tie ansambļi, kuri par savu sniegumu saņēma ne mazāk kā 18 punktus. Augstāko žūrijas novērtējumu — 24,9 punktus — saņēma Latvijas Universitātes tautas deju ansamblis "Dancis".

Pasākumu, informācijas un reklāmas nodaļas

vadītāja vietniece Dz.Oga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!