• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar ASV vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar Krievijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar ASV vēstnieku

 

14.februārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čārlzu V.Larsonu, kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja iespējas tālāk attīstīt abu valstu savstarpējo sadarbību dažādās jomās – tai skaitā intensificēt ekonomisko sadarbību un aktivizēt ASV investīciju pieplūdumu Latvijā.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas pievienošanos ASV Bezvīzu programmai. ASV vēstnieks pozitīvi novērtēja Latvijas pievienošanos Šengenas līgumam un jauno biometrisko pasu ieviešanu. Vēstnieks ļoti augstu novērtēja Latvijas atklātību pasu izsniegšanas pārkāpumu atklāšanā un likvidēšanā.

Ministru prezidents ar ASV vēstnieku pārrunāja enerģētikas jautājumus, Latvijas ieinteresētību attīstīt transporta, tranzīta, tirdzniecības un finanšu procesus. Amatpersonas apsprieda arī sadarbību drošības politikā. Ministru prezidents un ASV vēstnieks runāja arī par starptautisko situāciju pasaulē, pieskārās Irānas un Afganistānas jautājumiem. Amatpersonas pārrunāja ASV priekšvēlēšanu gaitu un perspektīvas.

ASV vēstnieks pozitīvi novērtēja iespēju būt Latvijā, iepazīties ar Latvijas tautu, kultūru un izteica gandarījumu par to, ka šogad vēros Dziesmu un deju svētkus klātienē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!