• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kotdivuāras vēstnieka vizīti Ārlietu ministrijā

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Krievijas vēstnieku

 

13.februārī iepazīšanās vizītē pie ārlietu ministra Māra Riekstiņa bija ieradies Krievijas Federācijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, lai pārrunātu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību aktualitātes un konstruktīvas sadarbības turpināšanu.

Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Krievijas robežlīguma spēkā stāšanos, kā arī pagājušajā gadā notikušās augsta līmeņa amatpersonu vizītes un parakstītos divpusējos līgumus. Ārlietu ministrs norādīja, ka šie notikumi ir labs pamats nākamo divpusējo attiecību mērķu īstenošanai – praktisko jautājumu risināšanai Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijā, svarīgu līgumprojektu izstrādei un dažāda līmeņa amatpersonu dialogam.

M.Riekstiņš atzīmēja, ka Latvijas puse ir sākusi Latvijas un Krievijas robežas demarkācijas komisijas veidošanu, un uzsvēra, ka ir svarīgi tās darbību sākt jau šajā gadā.

Tāpat ārlietu ministrs informēja par Latvijas prezidentūru Baltijas jūras valstu padomē un šā gada jūnijā Rīgā plānoto organizācijas dalībvalstu premjerministru samitu.

Sarunas noslēgumā Krievijas vēstnieks apliecināja vēlmi turpināt līdzšinējo attiecību attīstības dinamiku un pragmatiski risināt aktuālos divpusējo attiecību jautājumus. M.Riekstiņš atzīmēja, ka būtiski uzturēt starpvalstu dialogu arī par jautājumiem, kuros Latvijas un Krievijas viedokļi atšķiras.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!