• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Rīgas domes rīcības neatbilstību normatīvo aktu prasībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Rīgas domes rīcības neatbilstību normatīvo aktu prasībām

 

Valsts kontrole uzskata, ka Rīgas domes rīcība ar Rīgas pilsētas attīstības fondu neatbilst normatīvo aktu prasībām.

Rīgas dome (RD), nosakot Rīgas pilsētas attīstības fondu (Fondu) kā speciālā budžeta līdzekļus, nav ievērojusi likuma par budžetu un finanšu vadību nosacījumus. Fondu veidojošie ieņēmumu avoti 2006.gadā nav noteikti likumā paredzētajā kārtībā un Fondā ieskaitītajiem līdzekļiem – vienreizējai maksai pilsētas infrastruktūras attīstībai un nomas maksai – nav likumīga pamata.

RD, izdodot “Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus”, kuros nosaka vienreizējo maksu infrastruktūras attīstībai kā obligātu maksājumu ikvienai personai, kura pilsētas teritorijā paredzējusi īstenot būvniecības ieceri, nav ievērojusi Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas nosaka, ka iestādes rīcībai jāatbilst tiesību normām un tā darbojas noteikto pilnvaru ietvaros.

Iekasējot “Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos” paredzētos obligātos maksājumus, RD nav ievērojusi likuma “Par nodokļiem un nodevām” prasību, kas paredz, ka šādus maksājumus var iekasēt tikai tad, ja tas ir paredzēts konkrētajā likumā. Tādējādi 2006.gadā RD nelikumīgi iekasējusi vienreizējo maksu infrastruktūras attīstībai Ls 1 009 758,22 apmērā.

Nosakot un veicot maksājumus no Fonda līdzekļiem, RD nav ievērojusi likuma “Par pašvaldību budžetiem” un Likuma par budžetu un finanšu vadību prasības, kas nosaka: lai veiktu maksājumus no speciālā budžeta, jābūt ar likumu īpašiem mērķiem iezīmētiem ieņēmumu avotiem.

RD nav izstrādāta vienota kontroles sistēma, kas noteiktu atbildīgo institūciju kompetenču sadali Fonda līdzekļu izlietojuma kontroles jomā.

Tā rezultātā Rīgas domes prezidijs 2006.gadā, pieņemot lēmumus par Fonda līdzekļu piešķiršanu, piešķīra līdzekļus dažādiem projektiem, kas neatbilst Rīgas pilsētas attīstības fonda nolikumā noteiktajiem mērķiem.

Pēc likumības revīzijas Valsts kontrole (VK) ir izstrādājusi septiņus ieteikumus RD, kurus tā apņēmusies ieviest laikā līdz šā gada 30.decembrim.

Revīzijā veikta par laiku no 2006.gada 1.janvāra līdz 2006.gada 31.decembrim.

Par likumības revīzijā konstatēto VK ir informējusi Ģenerālprokuratūru.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!