• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodarbinātības veicināšanas pasākumu plāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par revīziju un secinājumiem deviņās Latvijas slimnīcās

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodarbinātības veicināšanas pasākumu plāniem

 

Jau 12 gadus Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiāles, sadarbojoties ar Latvijas pašvaldībām, izstrādā nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānus konkrētām administratīvajām teritorijām. Izvērtējot katras pašvaldības situāciju nodarbinātības jomā un ņemot vērā vietējo specifiku, iespējas un vajadzības, tiek īstenoti dažādi nodarbinātību veicinoši pasākumi – algoti pagaidu darbi, bezdarbnieku subsidētā nodarbinātība, darba prasmju apguve, skolēnu darbs vasarā, bezdarbnieku apmācība, pārkvalifikācija un kvalifikācijas paaugstināšana, bezdarbnieku praktiskā apmācība pie darba devēja, kā arī tiek piedāvāta neformālās izglītības programmu apguve (modulārā apmācība).

2008.gadam NVA un Latvijas pašvaldības izstrādāja 541 nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu: 508 pilsētām, pagastiem un novadiem, 7 republikas nozīmes pilsētām un 26 rajoniem.

Šogad tāpat kā iepriekšējos gados nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu galvenie mērķi ir:

• nodarbinātības veicināšana;

• cilvēkresursu attīstības sekmēšana;

• jaunu darba vietu izveidošana;

• sadarbības ar darba devējiem un sociālajiem partneriem stiprināšana;

• ekonomiskās un sociālās attīstības veicināšana;

• nodarbināto ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita palielināšana, radot labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības attīstīšanai.

Galvenās atbalstāmās mērķgrupas: jaunieši, ilgstošie bezdarbnieki, sievietes (īpaši pēc bērna kopšanas atvaļinājuma), personas ar invaliditāti, kā arī citi sociālās atstumtības riska grupas bezdarbnieki.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem 2008.gadā pašvaldībām, plānojot nodarbinātības veicināšanas pasākumus savās administratīvajās teritorijās un norādot tos nodarbinātības veicināšanas plānos, būs iespēja pretendēt uz Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļiem. Kopumā laikā no 2008.līdz 2013.gadam plānots finansiāli atbalstīt līdz 200 nodarbinātības iniciatīvām Latvijas pilsētās un pagastos.

Uz ESF līdzekļiem pašvaldības varēs pieteikties NVA izsludinātā atklātā konkursā. Pēc nodarbinātības aktivitāšu izvērtēšanas labākie projekti saņems līdzfinansējumu vidēji 24 tūkstošu latu apmērā līdz administratīvi teritoriālās reformas noslēgumam. Savukārt pēc administratīvi teritoriālās reformas, kad pašvaldību skaits samazināsies, bet pašvaldības teritorija un iedzīvotāju skaits kļūs lielāks, labākie projekti saņems vidēji 115 tūkstošus latu līdzfinansējumu. Minētie līdzekļi paredzēti, piemēram, projektu aktivitātēs iesaistīto bezdarbnieku darba samaksai, transporta pakalpojumiem, aukļu dienestu izveidei un citām aktivitātēm, atkarībā no konkrētās pašvaldības situācijas un risināmajām problēmām bezdarba mazināšanā.

Projektu konkursus paredzēts sākt 2008.gada otrajā pusē.

 

Nodarbinātības valsts aģentūras informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!