• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par cīņu pret teroristu vervēšanu un radikālismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2008., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālā vēlēšanu komisija: Par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām"

Vēl šajā numurā

20.02.2008., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par cīņu pret teroristu vervēšanu un radikālismu

 

Nespējot panākt vienotu nostāju par to, kādi ir vispiemērotākie līdzekļi cīņai pret teroristu vervēšanu un radikālisma pieaugumu, Eiropas Parlaments 19.februārī ar 241 balsi par, 332 pret un 87 atturoties noraidīja šim jautājumam veltīto Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas ziņojumu. Dokumenta projekts piedāvāja pārskatīt ES terorisma noziegumu definīciju, lai tajā tiktu iekļauta arī terorisma slavēšana. Ziņojums aicināja arī veicināt dažādu reliģiju un kultūru pārstāvju dialogu un veidot konstruktīvu ES ārpolitiku.

Pēc 2001.gada 11.septembra teroruzbrukuma ES Padome pieņēma pamatlēmumu, kas prasīja dalībvalstīm saskaņot savus tiesību aktus par terorisma noziegumiem. Plenārsesijā noraidītajā ziņojumā par faktoriem, kas veicina atbalstu terorismam un teroristu vervēšanu, bija izteikts aicinājums “uz atklātu diskusiju par pamatlēmuma 2002/475/TI grozīšanu, iekļaujot tajā terorisma glorifikāciju”, norādot, ka šāda slavēšana var veicināt vardarbīgu radikālismu.

Vispirms balsojot par atsevišķiem ziņojuma punktiem, atbalstu guva ieteikumi par vēršanos pret terorismu ar tādiem līdzekļiem kā cīņa pret sociālo izolētību, vēršanās pret kūdīšanu uz vardarbību, pasākumi izglītības, sociālās integrācijas, kultūru un reliģiju dialoga jomā, konstruktīva ārpolitika, balstoties uz ANO civilizāciju alianses koncepciju. Tomēr ziņojums kopumā tika noraidīts.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!