• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā pamatskolēni ceļo uz Eiropas Savienību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā sadarbībai Ziemeļu dimensijā jūtama konkrētība

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā pamatskolēni ceļo uz Eiropas Savienību

Eiropas Komisijas (EK) delegācija sadarbībā ar apgādu "Izglītība" izdevusi pirmo tieši pamatskolai veidotu eksperimentālo mācību līdzekli "Ceļojums uz Eiropas Savienību". Grāmatas autores ir trīs Salaspils 1. vidusskolas skolotājas — Liene Blaževica, Māra Goba un Vija Griestiņa.

Mācību līdzeklī atrodami dažādi saistoši un interesanti uzdevumi, krustvārdu mīklas un krāsojamie darbi skolēniem par Eiropas Savienību (ES) un tās dalībvalstīm. No šīs grāmatas skolēni varēs uzzināt dažādus faktus par ES un to dalībvalstu vēsturi, iepazīt valstu simbolus, tradīcijas, celtnes un ievērojamākās personas, kā arī iemācīties sasveicināties visās ES oficiālajās valodās. Izdevums izmantojams gan patstāvīgam darbam, gan kopīgam darbam klasē.

19. aprīlī ES informācijas centrā Rīgā risinājās grāmatas atvēršanas svētki, kuros piedalījās un vienu no grāmatā atrodamajiem uzdevumiem praktiski izmēģināja Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītājs Ginters Veiss, Ārlietu ministrijas Iestāšanās ES sarunu sagatavošanas grupas vadītājs Eduards Stiprais, Saeimas ES informācijas centra vadītāja Inese Kriškāne un citas ar Eiropas jautājumiem saistītas amatpersonas un interesenti. G. Veiss aicināja skolotājus radoši strādāt ar Eiropas Savienības tematiku un dot šīs tēmas vadlīnijas skolēniem. "Mēs ieliekam šo grāmatu skolotāju rokās un ceram, ka viņi to tālāk nodos skolēniem," teica G. Veiss, uzsverot, ka bērni ir Latvijas, Eiropas un visas pasaules nākotne.

Šis ir jau trešais mācību līdzeklis, kuru pēdējā laikā izdevusi Eiropas Komisijas delegācija Latvijā. 2000. gada sākumā klajā nāca mācību materiālu krājums "Eiropas Savienība", kas paredzēts vispārizglītojošo skolu skolotājiem un skolēniem dažādos mācību priekšmetos (vēsturē, ekonomikā, ģeogrāfijā, civilzinībās, politikā). Šajā izdevumā atrodama informācija par Eiropas Savienības vēsturi, uzbūvi, institūcijām, kā arī dažādi ieteikumi skolotājiem. 2000. gadā izdots arī eksperimentāls mācību palīglīdzeklis skolotājiem civilzinībās 9. klasei "Latvija un Eiropas Savienība", kurā ietverta informācija par Eiropas Savienību, tās veidošanos, darbību, paplašināšanos, pārvaldi, saistību ar Latviju, kā arī uzdevumi skolēniem.

Kā grāmatas atvēršanas svētkos pastāstīja EK delegācijas Latvijā preses un informācijas nodaļas darbiniece Žanete Ozoliņa, ideja par šo Eiropas Savienībai veltīto "krāsojamo grāmatu" radās tūliņ pēc iepriekšējās grāmatas izdošanas.

Mācību līdzeklis "Ceļojums uz Eiropas Savienību" izdots 10 000 eksemplāru un bez maksas tiks izplatīts skolās ar skolu valžu starpniecību.

"LV" informācija7. un 8. lappuses redaktors — "LV" Eiropas lietu redaktors Artis Nīgals

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!