• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar akadēmiķiem un Latvijas augstskolu rektoriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2008., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju patvēruma meklētāju jomā

Vēl šajā numurā

21.02.2008., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar akadēmiķiem un Latvijas augstskolu rektoriem

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 19.februārī, tiekoties ar akadēmiķiem un augstskolu rektoriem, apliecināja Saeimas atbalstu augstākās izglītības un zinātnes nozares attīstībai, īpaši uzsverot Saeimas komisiju lielo lomu.

“Šobrīd nevienam vairs nav jāpierāda, ka mūsu ceļš uz konkurētspēju un ilgtspējīgu valsts attīstību ir uz zināšanām balstīta sabiedrība,” teica G.Daudze. Viņš uzsvēra, ka jau šobrīd Latvijai daudzās nozarēs ir lieli panākumi pētniecības jomā, tādēļ ir ļoti svarīgi domāt par “zinātnes mārketingu”, lai atklājumi un idejas tiktu realizētas un varētu pelnīt.

Kā galvenos problēmjautājumus augstskolu vadītāji un akadēmiķi minēja radošā darba uzskaites sistēmu, birokrātiskos šķēršļus Eiropas fondu līdzekļu apguvē, kā arī jautājumus, kas saistīti ar izglītības iestāžu īpašumu apsaimniekošanu. G.Daudze aicināja akadēmiķus rakstiski iesniegt savus priekšlikumus, kā situāciju uzlabot.

Sarunas laikā tika diskutēts arī par jauno Augstākās izglītības likumu, ko drīzumā plānots iesniegt izskatīšanai Saeimā. “Vienmēr esmu teicis, ka, izskatot Saeimā jaunu likumprojektu, diskusijās jāiesaista attiecīgās jomas eksperti un vadošie speciālisti, kurus šis likums ikdienā ietekmēs vistiešāk,” teica G.Daudze. Viņš pauda pārliecību, ka ar izglītības un zinātnes jomas pārstāvjiem šī nebūs pēdējā tikšanās.

Diskusijā piedalījās Saeimas deputāte, akadēmiķe Baiba Rivža, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis, Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētājs Elmārs Grēns, vairāku augstskolu rektori, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!