• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par pensionāru dzīves stāvokļa uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2008., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 19.februārī

Vēl šajā numurā

21.02.2008., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par pensionāru dzīves stāvokļa uzlabošanu

 

Labklājības ministre Iveta Purne 18.februārī koalīcijas padomes sēdē nāca klajā ar konkrētiem priekšlikumiem Latvijas pensionāru dzīves stāvokļa uzlabošanai – rast atbalstu pensiju piemaksām, pensiju indeksācijai un sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanai.

Ņemot vērā koalīcijas padomē panākto vienošanos, Labklājības ministrija sāka darbu pie grozījumiem Pensiju likumā ar ieceri jau aprīlī indeksēt pensijas līdz 150 latiem.

Šobrīd likums nosaka, ka tiek indeksētas pensijas līdz 135 latiem, taču iztikas minimums ir 145 lati, tādēļ iecerēts minēto summu noapaļot un indeksēt pensijas līdz 150 latiem.

Konceptuāli tika atbalstīts arī Labklājības ministrijas ierosinājums no nākamā gada paaugstināt valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru līdz 60 latiem mēnesī. Pabalsta palielināšana paaugstinātu vecuma pensiju minimālos apmērus robežās no 66 līdz 102 latiem atkarībā no stāža.

Atbalstu guvis arī priekšlikums 2009.gadā visiem vecuma pensionāriem paredzēt piemaksas pie vecuma pensijas Ls 0,61 apjomā par katru darba stāža gadu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim.

Ministrija bija iesniegusi arī priekšlikumu šim gadam, kas paredzēja piemaksu pie vecuma pensijas par laiku no 2008.gada 1.janvāra līdz 31.maijam, kuru varētu izmaksāt kā vienreizēju summu gada beigās. Šī piemaksa skartu 78% no visiem vecuma pensionāriem, kuru kopējais darba stāžs ir 30 gadi un piemaksas piešķiršanas brīdī pensija bijusi līdz 135 latiem. Vidējais piemaksas apmērs būtu 7,22 lati un kopējais apmērs par pieciem mēnešiem – 36,10 lati. Šai aktivitātei nepieciešamais finansējums prasītu 13 487,3 latus no speciālā budžeta, taču šis priekšlikums neguva koalīcijas padomes atbalstu.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!