• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Tiekoties ar valsts sociālās aprūpes centru vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2008., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Apspriežot ar tieslietu ministru reformas jautājumus

Vēl šajā numurā

21.02.2008., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Tiekoties ar valsts sociālās aprūpes centru vadību

 

Labklājības ministre Iveta Purne 19.februārī tikās ar valsts sociālās aprūpes centru vadību, lai uzklausītu informāciju par ugunsdrošības situāciju šajos centros. 

“Kopš ugunsnelaimes sociālās aprūpes centrā “Reģi” ir pagājis gads, tāpēc bija būtiski noskaidrot, kā aprūpes centri ir organizējuši darbu, lai nepieļautu līdzīgu nelaimes gadījumu atkārtošanos. Mani priecē tas, ka aprūpes centri ir aktīvi iesaistījušies ugunsdrošības jautājumu sakārtošanā,” norādīja I.Purne.

Valsts sociālās aprūpes centros veikti vairāki pasākumi, piemēram, apgūtas ugunsdrošības mācību programmas; centros nodrošināts ugunsdzēšamo aparātu skaits un ugunsdzēšamā aprīkojuma iegāde; veikta atkārtota iespējamā ugunsgrēka riska novērtēšana; aktualizēti centru rīcības plāni ugunsgrēka gadījumam; veikta klientu uzraudzība, nodrošinot ne mazāk kā divu personu dežūru katrā no ēkām.

Tomēr, lai pilnībā sakārtotu valsts sociālās aprūpes centru stāvokli ugunsdrošības jautājumos, vairākos aprūpes centros vēl ir jāuzstāda automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma.

LM ir veikusi visas nepieciešamās darbības, lai atbilstoši valdības noteiktiem uzdevumiem un termiņiem varētu sākt Kuldīgas rajona Gudeniekos esošā bērnudārza rekonstrukciju un piemērošanu sociālās aprūpes centra “Reģi” klientu vajadzībām.

Šobrīd, balstoties uz bērnudārza ēkas tehniskās apsekošanas slēdzienu, ir izstrādāts tehniskais projekts ēkas rekonstrukcijai un būvniecības izmaksu tāme ir saskaņota ar Ekonomikas ministriju.

Lai sāktu rekonstrukcijas darbus pēc iespējas agrāk, LM lūgs valdību piešķirt nepieciešamo 1,6 milj. latu finansējumu.

Saskaņā ar rekonstrukcijas projektu jaunajā sociālās aprūpes centrā “Saulrīti” varēs izmitināt 60 cilvēkus. Pašreiz lielākā daļa “Reģu” klientu ir atraduši mājvietu kādā no citiem sociālās aprūpes centriem.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!