• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Albānijā 21.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2008., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Piedaloties projekta "Iespējamā misija" aktivitātēs

Vēl šajā numurā

22.02.2008., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Albānijā 21.februārī

 

04.JPG (12960 bytes)
Vakar, 21.februārī: Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš Albānijas galvaspilsētā Tirānā darba vizītes ietvaros, tiekoties ar Albānijas kolēģi Lulzimu Bašu. Savukārt šodien, 22.februārī, Māris Riekstiņš darba vizītē apmeklēs bijušās Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju, kur tiksies ar šīs valsts augstākajām amatpersonām
Foto: EPA/A.F.I.

21.februārī notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa darba vizīte Albānijā. Tiekoties ar Albānijas prezidentu Bamiru Topi, ministrs pauda atbalstu tās eiroatlantiskās integrācijas centieniem. Albānijas puse atzinīgi novērtēja Latvijas pozīciju, atzīstot Kosovas neatkarību.

Albānijas parlamenta priekšsēdētāja Žozefina Topalli pauda vēlmi aktivizēt starpvalstu parlamentāro dialogu un pieredzes apmaiņu. Tikšanās laikā tika apspriesta martā plānotā Ž.Topalli vizīte Latvijā. Albānijas puse atzinīgi novērtēja to, ka Latvija bija pirmā ES dalībvalsts, kas ratificēja Stabilizācijas un asociācijas līgumu starp Eiropas Savienību un Albānijas Republiku.

Tikšanās laikā ar Albānijas Ministru prezidentu Sali Berišu abas puses uzsvēra nepieciešamību aktivizēt politisko un ekonomisko dialogu. Albānijas premjers norādīja uz investīciju iespējām un potenciālu Albānijā.

Sarunā ar Albānijas ārlietu ministru Lulzimu Bašu galvenā uzmanība tika veltīta aprīlī paredzētajam NATO Bukarestes samitam. “Latvija atbalsta atvērto durvju politiku. Uzskatām, ka Horvātija, Albānija un bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas integrācija NATO sekmēs stabilitāti un drošību Rietumbalkānu reģionā,” uzsvēra M.Riekstiņš. Vienlaikus ministrs norādīja, ka ir svarīgi turpināt sāktās reformas, tostarp korupcijas novēršanas un noziedzības apkarošanas jomā. Vizītes laikā Latvija un Albānija parakstīja Latvijas Republikas valdības un Albānijas Republikas Ministru padomes konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Šī bija pirmā Latvijas augsta līmeņa vizīte Albānijas Republikā. Īpaši būtiska nozīme šai vizītei ir, ņemot vērā aprīlī gaidāmo NATO Bukarestes samitu, kurā tiks lemts par Horvātijas, Albānijas un Maķedonijas pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei. 22.februārī ministrs uzturēsies Maķedonijā pirms plānotās NATO valstu un valdību vadītāju tikšanās Bukarestē.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!