• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Horvātijā 19.-20.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2008., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.02.2008., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Horvātijā 19.–20.februārī

 

19.februārī notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa darba vizītē Horvātijā. Vizītē Māris Riekstiņš tikās ar Horvātijas prezidentu Stjepanu Mesiču, Horvātijas parlamenta priekšsēdētāju Luku Bebiču un Horvātijas ārlietu ministru Gordanu Jandrokoviču.

Tikšanās laikā ar Horvātijas prezidentu S.Mesiču tika pārrunātas divpusējo attiecību aktualitātes. M.Riekstiņš pauda atbalstu Horvātijas integrācijai Eiropas Savienībā un NATO. M.Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija ir gatava dalīties ar Horvātiju Eiropas Savienības integrācijas pieredzē. Latvijas nozaru ministrijas ir gatavas uzņemt Horvātijas ekspertus konkrētās jomās. Tāpat tika apspriesta šā gada rudenī iespējamā Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīte Horvātijā.

Horvātijas parlamenta priekšsēdētājs L.Bebičs pateicās Latvijai par atbalstu ES pievienošanās sarunās. L.Bebičs atzīmēja, ka Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Horvātijas neatkarību 1992.gadā. Tikšanās laikā M.Riekstiņš nodeva Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes ielūgumu L.Bebičam vizītē apmeklēt Latviju.

Sarunā ar Horvātijas ārlietu ministru G.Jandrokoviču M.Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija atbalsta Horvātijas, Maķedonijas un Albānijas uzaicināšanu pievienoties NATO 3. un 4.aprīlī paredzētajā NATO Bukarestes samitā. “Triju Adrijas valstu pievienošanās NATO sekmēs stabilitātes un drošības zonas paplašināšanos Eiropā,” norādīja ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Tāpat ministrs uzsvēra nepieciešamību turpināt veiksmīgo Latviju un Horvātijas sadarbību ekonomikas jomā, akcentējot pašreizējo sadarbību kuģu būves nozarē. Kā zināms, “Latvijas kuģniecība” ir saņēmusi jau astoņus no desmit Horvātijā pasūtītājiem tankkuģiem. Abi ministri pauda gandarījumu par Latvijas tūristu skaita pieaugumu Horvātijā. Tikšanās noslēgumā G.Jandrokovičs pieņēma M.Riekstiņa ielūgumu ierasties vizītē Latvijā.

Tāpat M.Riekstiņš tikās ar Ungārijas vēstnieku Horvātijā Pēteri Imri Ģorku, Ungārija pilda NATO kontaktvēstniecības pienākumus Zagrebā.

20.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Eiropas Komisijas delegācijas Horvātijā vadītāju Vinsentu Dežēru un pārrunāja Horvātijas eirointegrācijas gaitu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!