• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lauku attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2008., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabinets: Par Latvijas Republikas deviņdesmitgades svētku pasākumu plānošanu

Vēl šajā numurā

22.02.2008., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lauku attīstību

 

21.februārī Latvija saņēma ziņu par šā gada 15.februārī Eiropas Komisijas pieņemto lēmumu, ka Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātā Latvijas Lauku attīstības programma 2007.–2013.gadam (LAP) ir apstiprināta. Jau pērnā gada nogalē Zemkopības ministrija pabeidza sarunas ar Eiropas Komisiju (EK) par šo Latvijai nozīmīgo lauksaimniecības politikas dokumentu. Arī EK Lauku attīstības komiteja, kurā pārstāvētas visas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, decembrī sniedza pozitīvu atzinumu un piekrita Lauku attīstības programmas apstiprināšanai.

Ar Lauku attīstības programmas (LAP) apstiprināšanu Lauku atbalsta dienests (LAD) iegūst juridisku pamatu atbalsta izmaksai par mazāk labvēlīgajiem apvidiem (MLA) jau pērn atvērtajos pasākumos “NATURA 2000 maksājumi, kas saistīti ar direktīvu 2000/60/EK” un “Maksājumi lauksaimniekiem par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas” (mazāk labvēlīgie apvidi).

Tāpat LAD marta sākumā sāks līgumu slēgšanu ar pasākumu “Lauku saimniecību modernizācija” un “Atbalsts uzņēmumu attīstībai un radīšanai” pirmās kārtas projektu iesniedzējiem, jo iesniegumu pieņemšana atbalstam šajos pasākumos notika jau 2007.gadā no 3.septembra līdz 3.oktobrim. Līgumi tiks slēgti pēc 7.martā plānotās LAP Uzraudzības komitejas sanāksmes, kurā ir jāsaskaņo projektu atlases kritēriji.

Savukārt otrajā kārtā iesniegumi atbalstam pasākumā “Lauku saimniecību modernizācija” tika pieņemti no šā gada 14.janvāra līdz 14.februārim. Lauku atbalsta dienests saņemtos pieteikumus izvērtēs piecu mēnešu laikā.

Pašreiz Zemkopības ministrija (ZM) intensīvi strādā un gatavo nepieciešamos Ministru kabineta noteikumus, lai pēc iespējas ātrāk sāktu arī citus Latvijas Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumus. Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot informācijai presē, kā arī ZM un LAD interneta mājaslapās, kur regulāri tiks ievietoti paziņojumi par šo pasākumu atvēršanu un pieteikšanās termiņiem.

Zemkopības ministrijas izstrādātā Lauku attīstības programma 2007.–2013.gadam ir politikas plānošanas dokuments, kuru realizējot, Latvijā tiks ieviests Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējums lauksaimniecības un lauku attīstībai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!