• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabinets: Par Latvijas Republikas deviņdesmitgades svētku pasākumu plānošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2008., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdības rīcības plāns, īstenojot Deklarāciju par Ivara Godmaņa vadītā Ministru kabineta iecerētajām darbībām

Vēl šajā numurā

22.02.2008., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabinets: Par Latvijas Republikas deviņdesmitgades svētku pasākumu plānošanu

 

20.februārī Rīcības komiteja Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku organizēšanai preses konferencē prezentēja sagatavoto svētku koncepciju un pasākumu plānus nacionālā, reģionālā un ārvalstīs paredzēto aktivitāšu griezumā.

Svētku būtību caurvīs gaismas ideja, izgaismojot gan namu fasādes un pilsētas, gan arī cilvēkus, kuri veidojuši mūsu valsts vēsturi un līdzdarbojas nākotnes vīziju un ilgtspējīgas valsts attīstības priekšnosacījumu radīšanā. Svētku pasākumu devīze būs “Iededzies par Latviju”, akcentējot cilvēku sirdsdegsmes nopelnu Latvijas valsts veidošanā un simboliski mudinot iestāties par savu zemi un tautu arī turpmāk. Publicitātes plāns paredz svētku galveno ideju īstenot divos virzienos – Mantojums LV 90 un Nākamie LV 90, paredzot vairākus pasākumus, tematiskus raidījumus un konkursus vēstures un nākotnes redzējumā.

Svētku norisi paredzēts dalīt trijos posmos: līdz maijam tiks veikti visi sagatavošanās darbi, tai skaitā prezentēts svētku logotips un izveidota īpaša mājaslapa jubilejas notikumu atspoguļošanai. No 4.maija, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienas, līdz novembrim būs svētku gaidīšanas posms, savukārt novembrī paredzēta svētku kulminācija.

Visas svētku norises idejas apkopotas pasākumu plānā, izdalot centrālos pasākumus valsts mērogā, svētku norisi un pasākumus novados, kā arī pasākumus ārvalstīs. Pasākumu plāns ir atvērts dokuments, tāpēc Rīcības komiteja līdz 5.martam aicina ikvienu izteikt priekšlikumus svētku pilnveidošanai. Visi sagatavotie dokumenti – svētku koncepcija, publicitātes koncepcija un pasākumu plāni – ir pieejami Ministru kabineta un Aizsardzības ministrijas mājaslapās www.mk.gov.lv vai www.mod.gov.lv, un iedzīvotāji tiek aicināti savus komentārus sūtīt uz e-pasta adresi: lv90@mod.gov.lv.

21.februārī informatīvais ziņojums par Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinību koncepciju un pasākumu plānu tika pieteikts Valsts sekretāru sanāksmē viedokļu saskaņošanai valsts institūciju un nevalstisko organizāciju starpā. Savukārt marta vidū par svinību ietvaru un tam paredzēto finansējumu lems Ministru kabinets.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!