• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Starptautisko privāttiesību un unifikācijas institūtu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2001., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17144

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta vizītēm

Vēl šajā numurā

10.05.2001., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Starptautisko privāttiesību un unifikācijas institūtu

Vakar, 9. maijā, tieslietu ministre Ingrīda Labucka tikās ar ANO Starptautisko privāttiesību un unifikācijas institūta ģenerālsekretāru Herbertu Kronki.

H.Kronke iepazīstināja ministri ar institūta darbību, struktūru un likumdošanas politiku. Institūts ir specializēta ANO iestāde, kura atrodas Romā un kurā apvienojušās 58 dalībvalstis. Tās mērķis ir pētīt, harmonizēt un pakāpeniski vienādot dažādu valstu privāttiesības.

Institūts sastāv no sekretariāta, Padomes un ģenerālās asamblejas. Sekretariāts ir organizācijas izpildinstitūcija, Padome uzrauga politiskos aspektus un izstrādā institūta darba programmu, savukārt Ģenerālā asambleja pilda lēmējinstitūcijas funkcijas, katru gadu apstiprina organizācijas budžetu, kā arī ievēlē Padomes sastāvu.

Likumdošanas politikas jomā institūts rūpējas, lai dalībvalstis, izstrādājot nacionālos likumus, balstītos uz vispārējiem principiem, kas adresēti tiesniešiem, šķīrējtiesnešiem un līgumslēdzēju pusēm.

H.Kronke bija ieradies Latvijā, lai popularizētu un aicinātu pievienoties organizācijai. Izrādās, ka no Eiropas valstīm tikai Baltijas valstis vēl nav iesaistījušās šajā organizācijā.

Leonards Pāvils, Tieslietu ministrijas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!