• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Somijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Krievijas vēstnieku

 

21.februārī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Vešņakovu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka pēdējos gados Latvijas un Krievijas attiecības raksturojamas kā aktīvas, ar tendenci uz pragmatisku sadarbību. Puses bija vienisprātis, ka arī turpmāk abu valstu dialogs jābūvē uz pragmatiskiem un abpusēji izdevīgiem priekšnosacījumiem.

G.Daudze īpaši atzīmēja abu valstu parlamentāro kontaktu nozīmīgumu. Puses pauda kopīgu viedokli, ka ir gatavas aktivizēt savstarpējo sadarbību starp parlamentu sadarbības grupām.

Saeimas priekšsēdētājs sarunā aktualizēja jautājumu par nepieciešamību palielināt Latvijas–Krievijas robežšķērsošanas jaudu. Viņš norādīja, ka šo jautājumu pārrunājis arī ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu, jo Latvijas robeža vienlaikus ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža.

Puses pārrunāja arī jautājumus par sadarbību enerģētikas sektorā, kā arī par Latvijas un Krievijas divpusējiem līgumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!