• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Somijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171449

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Zviedrijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Somijas vēstnieku

 

21.februārī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Somijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Peku Vuoristo.

Saeimas priekšsēdētājs un Somijas vēstnieks pārrunāja abu valstu attiecības, uzsverot, ka starp tām ir izveidojušās ciešas saites un laba ekonomiskā sadarbība. P.Vuoristo atzīmēja, ka arī daudzus Latvijas un Somijas iedzīvotājus vieno neformālas draudzības saites. Lai arī abām valstīm nav kopīgas sauszemes robežas, mūs vieno Baltijas jūra un mēs tradicionāli esam ļoti labi kaimiņi, norādīja Somijas vēstnieks.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Somijā, kas plānota no 24. līdz 26.februārim. G.Daudze teica, ka viņam kā Saeimas priekšsēdētājam šī būs pirmā vizīte Ziemeļvalstīs.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Latviju īpaši interesē, kā Somijas kolēģi risina enerģētikas problēmas. Vizītes laikā Latvijas delegācija apmeklēs Raumas pilsētas tuvumā esošo atomelektrostaciju, kas dos iespēju izvērtēt kodolenerģijas priekšrocības un trūkumus. Latvija patlaban aktīvi meklē jaunus enerģijas avotus, lai apmierinātu elektrības pieprasījumu arī pēc Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanas, norādīja G.Daudze.

Somijas vēstnieks uzvēra, ka enerģētika ir komplekss jautājums, kas risināms ilgtermiņā un cieši skar ne tikai ekonomikas, bet arī politikas un vides aspektus. Viņš norādīja, ka Somijā gaidāmas plašas diskusijas par jaunas hidroelektrostacijas būvniecību.

Abas puses sprieda, ka enerģētikas jaudu palielināšana nav vienīgais risinājums, valstīm jāiegulda daudz enerģijas un pūliņu, lai izglītotu sabiedrību un veicinātu elektrības taupīšanu.

Tāpat abu valstu pārstāvji pārrunāja Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu Latvijā un Somijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!