• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu viesošanos sociālās aprūpes iestādēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Azerbaidžānas vēstnieku

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu viesošanos sociālās aprūpes iestādēs

 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti sākuši apmeklēt valsts un pašvaldību sociālās iestādes, lai klātienē novērtētu apstākļus, kādos dzīvo invalīdi, vecie ļaudis un bāreņi. Visaktīvāk deputāti aprūpes centrus apmeklēs Saeimas sesiju starplaikā pirms un pēc Lieldienām.

Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča uzskata, ka aprūpes nami ir viens no galvenajiem Latvijas sociālās sistēmas rūpju bērniem. Pēdējos piecos gados Saeima ir dubultojusi šīs nozares finansējumu, taču nozīmīgas pārmaiņas daudzās sociālās aprūpes iestādās joprojām nav jūtamas.  

“Vēlamies noskaidrot, vai par sociālo aprūpi atbildīgās iestādes neber naudu caurā maisā. Ja tā, Saeima aicinās Labklājības ministriju un Sociālo pakalpojumu pārvaldi uz radikālām reformām,” norādīja A.Barča.

Apmeklējot aprūpes centrus, deputāti lielu uzmanību pievērš darbinieku profesionalitātei un telpu stāvoklim, jo tieši personāla nolaidība un nelikumīgi remontdarbi visdrīzāk bija par pamatu “Reģu” traģēdijai pagājušā gada februārī.

Deputātus interesē, kas pansionātos mainījies klientu drošības jomā. “Komisiju satrauc ugunsdzēsēju apsekojumos konstatētais, kas liek domāt, ka traģiskais ugunsgrēks nav bijusi pietiekami laba mācība. Turklāt runa bieži vien nav par lieliem naudas ieguldījumiem, bet gan par lietām, kas ir elementāri sakārtojamas,” sacīja komisijas vadītāja.

Gads ir pietiekams laiks, lai izdarītu secinājumus un nodrošinātos pret tik traģiskām ugunsnelaimēm, uzskata komisijas deputāti.

Kopumā komisijas deputāti apmeklēs vairāk nekā 40 sociālās aprūpes iestādes. 22.februārī komisijas priekšsēdētāja A.Barča, komisijas priekšsēdētājas biedre Inta Feldmane un Saeimas sekretāra biedrs Andrejs Klementjevs devās uz bērnu sociālās aprūpes centru “Pļavnieki” Rīgā, bet deputāte Ausma Ziedone-Kantāne apmeklēja sociālās aprūpes centru “Ropaži” Rīgas rajonā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!