• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Latvijas nostāju ES Konkurētspējas ministru padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171465

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas Republikas 90.gadadienas svinībām

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Latvijas atbalstošo nostāju ES Konkurētspējas ministru padomē

 

25.februārī ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards Briselē piedalījās ES Konkurētspējas ministru padomē. Padome plānoja vienoties par galveno jautājumu dokumentu, pieņemt padomes secinājumus par ES Vienotā tirgus pārskatu un diskutēt par Eiropas energotehnoloģiju stratēģisko plānu.

Konkurētspējas ministru padome kā galveno jautājumu dokumentā uzsver lielākas un efektīvākas investīcijas zināšanās, pētniecībā un inovācijās, kā arī biznesa potenciāla veicināšanu, īpašu uzmanību pievēršot maziem un vidējiem uzņēmumiem. Latvija kopumā atbalsta galveno jautājumu dokumentu un tajā uzsvērto inovāciju veicināšanu un īpaši mazo un vidējo uzņēmumu potenciālu attīstību.

Latvija atbalsta arī sagatavotos padomes secinājumus par ES vienotā tirgus pārskatu, kurā ir aplūkota pastāvošā ekonomiskā situācija savienības iekšējā tirgū, kā arī analizēti iekšējā tirgus turpmākas attīstības priekšnosacījumi, ņemot vērā 21.gadsimta izaicinājumus. Pārskata ietvaros Latvija īpaši atbalsta efektīvas konkurences politikas instrumentu īstenošanu ES ekonomikai svarīgākajos sektoros, kuros ir novērojamas tirgus nepilnību pazīmes, kā arī jaunu Komisijas priekšlikumu ietekmes izvērtējumu iepretim četrām pamatbrīvībām. Latvija uzskata, ka pastiprinātas uzmanības pievēršana ES vienotā tirgus turpmākās attīstības priekšnosacījumiem sniegs ievērojamu ieguldījumu ES konkurētspējas stiprināšanā.

Latvija arī atbalsta Eiropas energotehnoloģiju stratēģisko plānu. Latvija uzskata, ka ir nepieciešama ciešāka sadarbība starp pētniecības un tehnoloģiju attīstības programmām un ir jāattīsta plašāka konkrēto ES pētījumu projektu rezultātu apspriešana, to tālāka izplatīšana un komercializēšana.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!