• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kultūras zīmēm kā tautu saprašanās zīmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2001., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas kultūru Nīderlandē

Vēl šajā numurā

10.05.2001., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kultūras zīmēm kā tautu saprašanās zīmēm

No 5.līdz 19.maijam Rīgā notiek Ukraiņu tautas mākslas un tradīciju dienas

Ar folkloras ansambļu “Dņipro” un “Skandinieki” sadziedāšanos 5.maijā Rīgas Latviešu biedrības namā tika ieskandētas Ukraiņu tautas mākslas un tradīciju dienas, ko rīko tautas tērpu centrs “Senā klēts”. Kā pastāstīja projekta vadītāja Maruta Grasmane, šo svētku iniciatores ir ukraiņu kultūrizglītības biedrība “Dņipro”, Rīgas ukraiņu skola un Ukrainas vēstniecība Latvijā. Tie iekļaujas “Senās klēts” projektā, kura mērķis ir Latvijas mazākumtautību integrācijas veicināšana tautas mākslas un tradīciju izziņas ceļā. Pērn visa gada garumā notika baltkrievu, čehu, vāciešu, lietuviešu, igauņu, līvu un citu Latvijā dzīvojošo tautu tradīciju dienas, kas aktivizēja kultūras biedrību darbību un pulcināja daudz līdzdalībnieku un skatītāju.

Ar ukraiņu senajām Lieldienu svētku tradīcijām un nacionālo virtuvi 12. un 13.maijā varēs iepazīties kafejnīcas “Dņipro” klubā, kur vakarēšana ies roku rokā ar tradīciju apguves semināru. 14.maijā klubā svinīgi tiks atvērta bilingvālā dzejas grāmata “Klāvs un Jānis Elsbergi” ar tekstiem latviešu un ukraiņu valodā. Latviešu dzejnieku darbus atdzejojis Juris Sedlovskis.

Ukraiņu kultūrizglītības biedrība “Dņipro” Latvijā tika izveidota tieši pirms 90 gadiem. Viens no nozīmīgākajiem šo tradīciju dienu pasākumiem paredzēts 19.maijā, kad Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas telpās Slokas ielā 37 tiks atklāts muzejs “Ukraiņi Latvijā” un tautās tiks laists Georga Krutoja buklets “Ukraiņu kultūrizglītības biedrības Latvijā “Dņipro” vēsture”. Notiks ukraiņu dziesmu koncerts, kurā piedalīsies kori no Rīgas, Ventspils, Liepājas un Vangažiem.

“Senajā klētī” 5.maijā tika atvērta izstāde “Ukraiņu tautas tērpi, ukraiņu tautas māksla”, bet fotomākslinieka Mihaila Pirta sagatavotā izstāde “Kultūras zīmes kā savstarpējās saprašanās zīmes” pavadīs visus tradīciju dienu pasākumus.

Aina Rozeniece, “LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!