• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par finanšu pakalpojumu eksporta stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171470

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par bērnu un jauniešu sporta attīstību

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par finanšu pakalpojumu eksporta stratēģiju

 

Lai veicinātu Latvijas kā Baltijas finanšu centra veidošanu un atbilstošo finanšu pakalpojumu attīstību, Finanšu ministrijas (FM) vadībā ir sākta finanšu pakalpojumu eksporta valsts stratēģijas izstrāde.

Stratēģija tiek veidota kontekstā ar valsts kopējās stratēģiskās attīstības vīziju. Tajā paredzēs, kā efektīvāk piesaistāmas ārvalstu investīcijas, kā ārvalstīs popularizējami Latvijas banku pakalpojumi, kādas izmaiņas normatīvo aktu sistēmā ir nepieciešamas, lai radītu finanšu pakalpojumu eksporta veicināšanai labvēlīgu normatīvo bāzi, un kā šis plāns tiks integrēts industrijas un citu tautsaimniecības jomu attīstības plānos. 

“Eksporta veicināšana ir viena no valsts prioritātēm. Ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko situāciju un mūsu valsts pieredzi pakalpojumu sfēras attīstībā, finanšu sektora pakalpojumi uzskatāmi par vienu no perspektīvākajām nozarēm, tai ir tiešām liels potenciāls. Mūsu uzdevums ir izstrādāt stratēģiju, kā palīdzēt šim sektoram attīstīties, lai no vīzijas un iecerēm pārietu pie konkrētiem darbiem,” uzsvēra FM valsts sekretāre Irēna Krūmane, kura vada Finanšu pakalpojumu eksporta valsts stratēģijas izstrādes darba grupu.

Šādas stratēģijas izstrāde kā viens no punktiem ir iekļauts arī FM uzdevumu sarakstā valdības rīcības plānā – stratēģijas izstrāde ir jāveic līdz 1.jūlijam, bet darbības programma jāsastāda līdz šā gada 15.decembrim.

22.februārī Finanšu ministrijā notika jau kārtējā darba grupas sēde. Tajā darba grupa iepazinās ar finanšu pakalpojumu eksporta aktuālo situāciju un ar juridiskajiem aspektiem šajā jomā. Tāpat sanāksmē notika diskusija par svarīgākajiem stratēģijā ietveramajiem principiem, akcentējot darba grupas locekļu pārstāvēto institūciju prioritātes. Stratēģijas izstrādē darba grupa balstīsies uz finanšu sektorā strādājošo institūciju – banku, ieguldījumu fondu, vērtspapīru tirgus dalībnieku, apdrošinātāju u.c. – redzējumu un ieteikumiem. 

“Lai izstrādātu visaptverošu nozares attīstības stratēģiju, vispirms ir detalizēti jāizpēta statistikas dati par finanšu pakalpojumu lomu un vietu Latvijas tautsaimniecībā. Tikai pamatojoties uz tiem, stratēģijā varēs definēt konkrētus mērķus un sasniedzamos rezultātos vidējam un ilgākam termiņam,” paskaidroja Finanšu ministrijas valsts sekretāres padomniece un eiroprojekta vadītāja Sanita Bajāre.

Par īpašas finanšu pakalpojumu eksportu veicinošas stratēģijas izstrādes nepieciešamību vēl pērn lēma Finanšu sektora attīstības padome, kura darbojas Ministru prezidenta vadībā, un FM tika uzticēta stratēģijas izstrādes vadība.

Nākamā darba grupas sēde paredzēta marta otrajā pusē.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!