• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Aktualizējot ugunsdrošības lietas sociālās aprūpes centros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171471

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Izsakot nosodījumu uzbrukumam ASV vēstniecībai Belgradā

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Aktualizējot ugunsdrošības lietas sociālās aprūpes centros

 

Labklājības ministre Iveta Purne 25.februārī tikās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku Ainaru Penci un pārrunāja ugunsdrošības jautājumus valsts sociālās aprūpes centros, un vienojās par ciešāku sadarbību nākotnē.

VUGD priekšnieks A.Pencis atzina, ka pagājušajā nedēļā VUGD izplatītā informācija par katastrofālo ugunsdrošības situāciju attiecas galvenokārt uz pašvaldību sociālās aprūpes centriem, savukārt Labklājības ministrijas pārraudzībā esošajos valsts sociālās aprūpes centros par ugunsdrošību ir domāts krietni augstākā līmenī.

Tomēr, lai rosinātu maksimāli samazināt ugunsdrošības risku, ministre I.Purne plāno atkārtoti aicināt gan valsts, gan arī pašvaldību sociālo aprūpes centru vadību ugunsdrošības jautājumiem pievērst pastiprinātu uzmanību. I.Purne norādīja, ka esošo finanšu resursu iespējās valsts sociālās aprūpes centri ir veikuši patiesi lielu ieguldījumu ugunsdrošības situācijas uzlabošanai. Savukārt jau šovasar – līdz ar informatīvā ziņojuma “Par ugunsdrošības situāciju valsts sociālās aprūpes centros” iesniegšanu Ministru kabinetā – ugunsdrošības jautājumu risināšanai ir iecerēts no budžeta papildus prasīt 470 tūkstošus latu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar “Valsts sociālās aprūpes centru ugunsdrošības stāvokļa uzlabošanas plānu” visos 33 valsts sociālās aprūpes centros (SAC) ir veikti vairāki ugunsdrošības pasākumi – atbrīvoti evakuācijas ceļi, noteiktas par ugunsdrošību atbildīgās personas, nodrošināts ugunsdrošības prasībām atbilstošs ugunsdzēšamo aparātu skaits, kā arī speciālais ugunsdzēšamais aprīkojums.

Visu valsts sociālās aprūpes centru darbinieki ir apguvuši ugunsdrošības mācību programmas; ir veikta atkārtota iespējamā ugunsgrēka riska novērtēšana; aktualizēti centru rīcības plāni ugunsgrēka gadījumam; tiek veikta klientu diennakts uzraudzība, nodrošinot ne mazāk kā divu personu dežūru katrā no ēkām. Tāpat visos valsts SAC ir optimizēta klientu izvietošana pa ēku stāviem, ņemot vērā katra aprūpes centra iespējamā ugunsgrēka risku novērtēšanu, klientu funkcionālos traucējumus un spēju evakuēties krīzes situācijā.

Ugunsdrošības nolūkos aprūpes centros ir izveidotas arī īpašas telpas smēķēšanai.

Ugunsdrošības pasākumu veikšanai valsts sociālās aprūpes centros no valsts budžeta 2007.gadā tika piešķirti 7147 lati, savukārt SAC vadītāji no iestādēm piešķirtajiem līdzekļiem kārtējiem izdevumiem ugunsdrošības pasākumiem šogad atvēlēs 220 833 latus.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!