• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot iekļaujošajai izglītībai veltītu bērnu fotogrāfiju izstādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot iekļaujošajai izglītībai veltītu bērnu fotogrāfiju izstādi

 

24.februārī Latvijas Universitātē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un UNESCO Starptautiskā izglītības biroja (SIB) direktore Klementīna Ascedo atklāja iekļaujošajai izglītībai veltīto bērnu fotogrāfiju izstādi “Ceļš uz nākotni”, kurā aplūkojami dažādās Latvijas vietās tapuši četri fotostāsti par bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, par viņu ikdienas dzīvi skolā, mājās, aprūpes iestādēs un citviet.

Šī izstāde notiek saistībā ar UNESCO starptautisko konferenci “Iekļaujošā izglītība: no politiskā dialoga līdz saskaņotai rīcībai”, kas bija veltīta vienai no mūsdienu Latvijas un pasaules izglītības jomas aktualitātēm – iekļaujošajai izglītībai.

Atklājot izstādi, T.Koķe uzsvēra iekļaujošās izglītības nozīmi: “Mēs šajā pasaulē esam savstarpēji saistīti un tādējādi arī atbildīgi viens par otru un jo īpaši atbildīgi par tiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams.” Ministre pauda cerību, ka ar šo fotogrāfiju un fotostāstu palīdzību tiks vairota gan savstarpējā saprašanās, gan savstarpējā atbildība, īpaši par bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām.

UNESCO SIB (Ženēva) direktore Klementīna Ascedo akcentēja, ka šī izstāde un vēstījums, ko mums ar fotogrāfiju palīdzību nodod jaunie fotogrāfi, ir veiksmīga ieskaņa 25.februārī Rīgā notiekošajai UNESCO starptautiskajai konferencei “Iekļaujošā izglītība: no politiskā dialoga līdz saskaņotai rīcībai”.

Izstādes atklāšanā T.Koķe sacīja: “Mūsdienās svarīgi veidot tiltus, veidot atvērtību dažādībai, lai mēs labāk izprastu savus līdzcilvēkus. Un šodien mums ir iespēja būt klāt, kad atvērtība dažādībai tiek veicināta ar fotogrāfiju palīdzību.” Viņa piebilda, ka atvērtība ir liela vērtība un jo īpaši nozīmīga tādēļ, ka šīs fotogrāfijas veidojusi mūsu jaunā paaudze – jauni cilvēki, kuriem šī ideja šķiet aktuāla. Ministre pateicās Rīgas tehniskās jaunrades nama “ANNAS 2” fotopulciņa audzēkņiem un studijas vadītājai, fotogrāfei Guntai Andersonei par ideju, uzņēmību un rezultātu.

Izstādes mērķis ir ar fotogrāfiju palīdzību stāstīt par iekļaujošo izglītību, pievērst sabiedrības uzmanību bērniem un jauniešiem, kuri ir atšķirīgi, kuriem nepieciešama īpaša pieeja un mācību metodes. Pielāgojot fotodarbus gaidāmās konferences tematiem, jaunrades nama “ANNAS 2” fotopulciņa audzēkņi no aptuveni 50 fotogrāfijām ir izveidojuši četrus fotostāstus.

Ikviens interesents izstādi var aplūkot līdz 29.februārim LU Raiņa bulvārī 19.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!